Διεκδικεί αποζημίωση από το δήμο Ρόδου για τραυματισμό

381
Διεκδικεί αποζημίωση από το δήμο Ρόδου για τραυματισμό

Χρηματική αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ διεκδικεί από το Δήμο της Ρόδου, 40χρονος που τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας!
Το ατύχημα είχε συμβεί πριν από έξι χρόνια στον πρώην δήμο Αφάντου όπου εργαζόταν στην υπηρεσία καθαριότητας ο 40χρονος, ως συνοδός απορριματοφόρου και είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρή βλάβη στα κάτω
άκρα του δεξιού του ποδιού, και να χρειαστεί να υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση αλλά και να μην μπορεί να εργαστεί για αρκετό διάστημα.
Ο 40χρονος προσέφυγε στη δικαιοσύνη διά του δικηγόρου του κ. Μιχάλη Τεχνίτη καταθέτοντας τακτική αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (ειδικής) με την οποία ζητείται να του καταβληθεί από τον Δήμο Ρόδου πλέον (ως συνέχεια του πρώην Δήμου Αφάντου) το συνολικό ποσό των 150.000 ευρώ ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη. Η αίτηση συζητήθηκε χθες ενώπιον του δικαστηρίου το οποίο και θα εκδώσει την απόφασή του το επόμενο διάστημα.
Παράλληλα στη δικαιοσύνη εκκρεμεί και ποινική δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, η οποία και αναμένεται να εκδικαστεί τον Φεβρουάριο στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου. Στο εδώλιο του δικαστηρίου κατηγορούμενοι για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο, θα βρεθούν ο τότε αρμόδιος αντιδήμαρχος – υπεύθυνος για την καθαριότητα του Δήμου Αφάντου και ο προϊστάμενος της ίδιας υπηρεσίας.
Το ατύχημα
Ο 40χρονος εργαζόταν ως εργάτης καθαριότητας στον πρώην δήμο Αφάντου και στις 18 Ιουλίου 2010 (ημέρα Κυριακή) στις 5.30 τα ξημερώματα είχε μεταβεί μαζί με απορριμματοφόρο το οποίο συνόδευε και έναν ακόμη συνάδελφο του – συνοδό, στην περιοχή των Κολυμπίων, προκειμένου να συλλέξουν από εκεί τα απορρίμματα των ξενοδοχείων της περιοχής.
Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, και ενώ ο κάδος απορριμμάτων, τον οποίον  είχαν τοποθετήσει στο μανδάλωμα του αναβατορίου του εν λόγω απορριμματοφόρου, άρχισε ήδη  να εκκενώνει τα απορρίμματα εντός του χώρου εναπόθεσης του απορριμματοφόρου (υπεκατασκευής), ξαφνικά ξέφυγε από το μανδάλωμα (δηλαδή τα ειδικά στηρίγματα) που τον στηρίζουν έτοιμος να πέσει.
Ο 40χρονος στην προσπάθειά του να συγκρατήσει τον κάδο ώστε να μη πέσει επάνω τους, γλίστρησε το πόδι του και σφήνωσε  κάτω από την πρέσα, δηλαδή στο μηχανισμό ανύψωσης των κάδων και πέφτοντας κτύπησε το χειριστήριο της πρέσας με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του μηχανισμού της ανύψωσης των κάδων.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταπλακωθεί το δεξί του πόδι και να μεταφερθεί αμέσως στο Νοσοκομείο Ρόδου, όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε  υποστεί κατάγματα το 3ο, 4ο μετατάρσιο  και συντριπτικό κάταγμα το 5ο μετατάρσιο και  να παρουσιάσει άλγος κόπωσης δεξιού άκρου ποδός σύμφωνα με τη σχετική ιατρική βεβαίωση των γιατρών.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην αγωγή του ο 40χρονος, «το ατύχημα οφείλεται στο γεγονός ότι ο  τότε  εργοδότης του και τα προστιθέντα αυτού πρόσωπα  δεν τήρησαν τους όρους ασφαλούς χρήσης των συναφών με τα απορριμματοφόρα μηχανημάτων, ούτε υπήρχε κάποιο σύστημα ασφαλείας στο απορριμματοφόρο για την αποφυγή του  ατυχήματος». ΡΟΔΙΑΚΗ