Φθιώτιδα: Νέο «όχι» από γονείς μαθητών σε προσφυγόπουλα

186
Φθιώτιδα: Νέο «όχι» από γονείς μαθητών σε προσφυγόπουλα

Γονείς μαθητών και στο Μοσχοχώρι Φθιώτιδας -μετά από σχολείο της Λαμίας – αρνούνται την προοπτική να πάνε τα προσφυγόπουλα στο δημοτικό σχολείο του χωριού.
Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

Γονέων και Κηδεμόνων στο δημοτικό σχολείο Μοσχοχωρίου προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα που έχει προκύψει και να προετοιμαστεί η στάση που θα κρατήσει ο Σύλλογος στην ενημερωτική συνάντηση που θα γίνει το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους γονείς δήλωσαν αρνητικοί απέναντι στο ενδεχόμενο να λειτουργήσει τάξη ένταξης προσφυγόπουλων στο σχολείο τους. Την αρνητική αυτή τους στάση επιχείρησαν να τεκμηριώσουν θέτοντας ζητήματα που έχουν να κάνουν με θέματα υγείας, όπως το ζήτημα του εμβολιασμού και άλλα.
Το κλίμα ήταν σαφώς πιο ήρεμο από αυτό στη συνέλευση του 6ου δημοτικού σχολείου στη Λαμία, ωστόσο υπήρξαν και στιγμές που οι τόνοι ανέβηκαν.
Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στην κοινή συνέλευση της Τετάρτης όπου θα τεθεί συνολικά το θέμα της φοίτησης των προσφυγόπουλων στο δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο του Μοσχοχωρίου, στην οποία έχουν κληθεί και οι υπεύθυνοι της εκπαίδευσης στο νομό για να τους ενημερώσουν.
Μάλιστα σήμερα ο Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης στη Στερεά κ. Αντωνίου στην συνάντηση που είχε το πρωί με τους γονείς του 6ου δημοτικού στη Λαμία, που διαμαρτύρονται για τον ίδιο λόγο τους κάλεσε να έρθουν στο Μοσχοχώρι την Τετάρτη για να ενημερωθούν.
Πηγή: Lamiareport.gr

iefimerida.