Δεν θα γίνει κατηγορία για το αδίκημα της απάτης

386
Δικαστήριο Ρόδου

Nα μην γίνει κατηγορία σε βάρος 4 κατοίκων της Ρόδου για το αδίκημα της απάτης κατά συναυτουργία, από την οποία το σκοπούμενο περιουσιακό όφελος

και η προξενηθείσα ζημία υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ αποφάσισε με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε μετά από έγκληση ενός ζευγαριού, Αγγλων, που αναζήτησαν μέσω του πρώτου καταγγελλόμενου, πληροφορίες σχετικά με διαφήμιση πώλησης ακινήτου.
Οι δύο συγκατηγορούμενοι του διέθεταν συγκεκριμένα προς πώληση ένα ακίνητο στην Κάλαθο στο οποίο επρόκειτο να ανεγερθεί   μια   διώροφη   κατοικία, εμβαδού 100  τ.μ., έναντι τιμήματος 220.000 ευρώ.
Συμφώνησαν στα   215.000 ευρώ και οι Αγγλοι κατέβαλαν για αρραβώνα προκαταβολή ύψους 4.300 ευρώ.
Τον Ιανουάριο του 2007 υπεγράφη το συμβόλαιο αγοραπωλησίας. Καταληκτική προθεσμία παράδοσης του ακινήτου ήταν η 30η Σεπτεμβρίου 2007.  Οι Αγγλοι ισχυρίστηκαν ότι δεν τους παραδόθηκε έγκαιρα το ακίνητο και περαιτέρω ότι έπεσαν θύματα απάτης διότι τους μεταβιβάστηκε μια κατοικία με πολεοδομικές αυθαιρεσίες, κατασκευαστικά ελαττώματα και καμία μεταπωλητική αξία.
Πλην όμως διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι ενημέρωσαν ότι έπρεπε να προστεθεί ακόμη ένας όροφος στην οικοδομή λόγω του ύψους των τοιχίων αντιστήριξης και της κλίσης του εδάφους, άλλως δεν θα ήταν δυνατή η ανέγερση της κατοικίας διότι είχαν διαπιστωθεί έντονες κλίσεις στη μορφολογία του εδάφους με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται  υψομετρικές  διαφορές σε κάποια σημεία του οικοπέδου.
Παρότι είχαν συμφωνήσει οι Αγγλοι στις νέες εργασίες δεν κατέβαλαν το πρόσθετο τίμημα στους πωλητές για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες νομιμοποίησης των κατασκευών αυτών ως και τροποποίησης της αδείας.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Μ. Κουτσούκος. Πηγή:www.dimokratiki.gr