Ζευγάρι ανέργων έσωσε το σπίτι του με απόφαση του Ειρηνοδικείου

346
Ζευγάρι ανέργων έσωσε το σπίτι του με απόφαση του Ειρηνοδικείου

Ένα ζευγάρι από την Ορεστιάδα με δύο μικρά παιδιά κατάφερε να σώσει την πρώτη κατοικία της οικογένειας με προσωρινή διαταγή του

Ειρηνοδικείου της πόλης. Η προσωρινή διαταγή όρισε την μηδενική καταβολή της οικογένειας προς την τράπεζα, τουλάχιστον μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.

“Πρόκειται για ένα ζευγάρι με δύο μικρά παιδιά, πρώην ελεύθεροι επαγγελματίες και οι δύο, οι οποίοι έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους λόγω κρίσης και πλέον είναι άνεργοι. Είχαν ένα μεγάλο στεγαστικό δάνειο ύψους 125 χιλιάδων ευρώ, το οποίο από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν. Κάνοντας την σχετική αίτηση, συζητήθηκε η προσωρινή διαταγή όπου το δικαστήριο διέταξε να μην δοθεί καμία καταβολή” ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ ¨Πρακτορείο 104,9 fm¨ ο δικηγόρος του ζευγαριού Βαλάντης Παντσίδης.
Είναι η γνωστή υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη. Η απόφαση αυτή δεν είναι η πρώτη στην Ελλάδα ή στην Ορεστιάδα υπάρχουν παρόμοιες αποφάσεις μηδενικής ή μικρής καταβολής, στα Ειρηνοδικεία της χώρας. Το ζευγάρι αναμένει τώρα την οριστική απόφαση του δικαστηρίου. Όπως επισημαίνει ο συνήγορος της οικογένειας οι οριστικές αποφάσεις σπανίως αποκλίνουν.
“Έχουν δικαστεί πολλές προσωρινές διαταγές με διάφορα αποτελέσματα, κυρίως θετικά, αλλά επειδή ο νόμος Κατσέλη είναι σχετικά νέος, αυτή την εποχή αρχίζουν και εκδικάζονται – ύστερα από αρκετά χρόνια- στα μεγάλα ειρηνοδικεία της χώρας οι υποθέσεις , επομένως αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις οριστικές αποφάσεις” συμπλήρωσε ο κ. Παντσίδης.
thousandnews