Τσελίκ: Δραστηριοποιούνται γκιουλενιστές για να διαιρέσουν την τουρκική κοινότητα στη Θράκη

243
Τσελίκ: Δραστηριοποιούνται γκιουλενιστές για να διαιρέσουν την τουρκική κοινότητα στη Θράκη

Ο υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ προειδοποίησε σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Hurriyet την ελληνική κυβέρνηση ότι υποστηρικτές

του Φετουλάχ Γκιουλέν μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στη Δυτική Θράκη.

«Ξέρουμε πως δραστηριοποιούνται γκιουλενιστές για να διαιρέσουν την τουρκική κοινότητα στη δυτική Θράκη», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Τσελίκ μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.
Ο Τσελίκ, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Υπογράμμισε ότι η τουρκική πλευρά παραμένει έντονα ευαισθητοποιημένη όσον αφορά τα ζητήματα της τουρκικής κοινότητας στην περιοχή και προειδοποίησε πως οι γκιουλενιστές μπορεί να επιχειρήσουν να διασπείρουν περαιτέρω ταραχές στους «ανάμεσα στους συμπατριώτες μας και την κοινότητά μας».
Ο Τσελίκ ρωτήθηκε σύμφωνα με το ρεπορτάζ και για την κατάληψη του χώρου, όπου θα ανεγερθεί το τέμενος στο Βοτανικό. Και σ’ αυτό το σημείο εξέφρασε την ενόχλησή του λέγοντας ότι προσδοκά πως το ζήτημα θα λυθεί.
«Το να οικοδομήσει κανείς πλουραλισμό σε μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα συμβάλει στην εσωτερική και κοινωνική ειρήνη. Ποτέ δεν θα δεχτούμε δράσεις παρά μόνο αυτές που συνεισφέρουν στην κοινωνία μέσα στους νόμους της κάθε χώρας», είπε.
ΠΗΓΗ: Hurriyet.com