Κορκονέας και Σαραλιώτης επιστρέφουν στο Εφετείο Λαμίας

470
Κορκονέας και Σαραλιώτης επιστρέφουν στο Εφετείο Λαμίας

Τον περασμένο Απρίλιο η δίκη είχε αναβληθεί για 3η φορά εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων για αυτό και η έδρα προσδιόρισε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα τη νέα ημερομηνία

Μέσα σε 7 μήνες από την τελευταία αναβολή της εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας,  την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τους πρώην ειδικούς φρουρούς, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη.

Τον περασμένο Απρίλιο η δίκη είχε αναβληθεί για 3η φορά εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων για αυτό και η έδρα προσδιόρισε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα τη νέα ημερομηνία.

Η πρώτη απόπειρα εκδίκασης σε δεύτερο βαθμό ήταν στις 9 Απριλίου του 2014, και είχε αναβληθεί εξαιτίας της στάσης εργασίας της γραμματέας έδρας καθώς και της συμμετοχής στην Πανελλαδική απεργία της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Φυλακών Δομοκού και της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς Δομοκού, που είχε σαν αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η μεταγωγή του κρατούμενου.

Η έφεση επαναπροσδιορίσθηκε για τον Μάρτιο του 2015, και συγκεκριμένα στις 11 Μαρτίου όμως και πάλι είχε πάρει αναβολή για τις 13 Απριλίου 2016.

Πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας σε ισόβια κάθειρξη, καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Ο συγκατηγορούμενός του, Βασίλης Σαραλιώτης, αρχικά είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για να αποφυλακιστεί ωστόσο με περιοριστικούς όρους το 2012.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση το Εφετείο Λαμίας αναμένεται να μετατραπεί για μία ακόμη φορά σε φρούριο.

Πηγή: efthia.gr