Πρώην μεγαλοφούρναρης έσωσε από την εκποίηση την κύρια κατοικία του

325

Δικαιώθηκε κάνοντας χρήση του νόμου Κατσέλη, ένας υπερχρεωμένος δανειολήπτης– πρώην μεγαλοφούρναρης ο οποίος έλαβε δάνεια ενώ ήταν «εν ενεργεία» μετά την συνταξιοδότηση του και δεν εξυπηρετούσε τις δανειακές

υποχρεώσεις του. Κατάφερε λοιπόν να  προστατεύσει με αυτόν τον τρόπο, από την εκποίηση την κύρια κατοικία του και του επιβλήθηκε μέσα σε διάστημα 12 ετών να αποπληρώσει το ποσό των 42.236,05 ΕΥΡΩ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας,που καθαρογράφτηκε πρόσφατα, οι συνολικές οφειλές του συνταξιούχου – πλέον- φούρναρη δανειολήπτη που διατηρούσε και διατηρεί στο όνομα των υιών του μεγάλο κατάστημα αρτοποιείο στο κέντρο της πόλης, ήταν 44.180,30 ΕΥΡΩ προς τέσσερις τράπεζες.
Η ιδιαιτερότητα της απόφασης είναι ότι πρώην επαγγελματίες ειδικά οι αρτοποιοί που βγήκαν στην σύνταξη και η επιχείρηση συνεχίζεται σε άλλο όνομα μπορούν να κάνουν χρήση του Νόμου Κατσέλη και να έχουν τις ευεργετικές διατάξεις αυτού.
Επ’ αυτού του θέματος τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του κόμματος «ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ-Ταυτότητα Κεντρώων» Γιώργος Μπαρτζώκης, ο οποίος τονίζει τις θέσεις του κόμματος που συμπεριλαμβάνονται στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του κόμματος που είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των 5.000.000 Ελλήνων Δανειοληπτών και των μελών των οικογενειών τους, καθώς και αυτών που θα προστεθούν μετέπειτα, με επαναοριοθέτηση των συμβατικών υποχρεώσεών τους, αναλόγως τις μίκρο και μακροοικονομικές συνθήκες που επικρατούν, προκειμένου να επανενταχθούν μέσα στην οικονομική δραστηριότητα της πατρίδας μας.
eReportaz
img_797299