Νέα ασφαλιστικά μέτρα του ΙΚΑ εναντίον της ΕΛΠΑ

447

Προσωρινή διαταγή για την κατάσχεση των σημάτων της ΕΛΠΑ εξέδωσαν οι αρμόδιες αρχές, κάνοντας αποδεκτή τη νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του

ΙΚΑ.

Το σωματείο οφείλει στο ταμείο περίπου 33 εκατ. ευρώ, ενώ χρωστάει ακόμη 15 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο και 10 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους.
Η δικάσιμος έχει οριστεί για τις 30 Ιανουαρίου του 2017 και έως τότε, απαγορεύεται οποιαδήποτε μεταβολή περιουσιακών στοιχείων, όπως και όποια άλλη διοικητική ή οικονομική πράξη.
Το υπουργείο Εργασίας, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΙΚΑ, θα ρυθμίσει τα της εκτέλεσης μια σειράς αρμοδιοτήτων της ΕΛΠΑ (π.χ. διεθνή διπλώματα) με τον πλέον επωφελή τρόπο και με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων που είναι εγκλωβισμένοι εκεί.
«Πρέπει να γίνει σαφές προς όλους πως η παραβατικότητα, όπως αυτή της διοίκησης της ΕΛΠΑ, είναι εχθροί του κοινωνικού συνόλου και πως τα όποια μέτρα αναλαμβάνονται από την πολιτεία, αφορούν το σύνολο της λειτουργίας του σωματείου Πανελλαδικά» καταλήγει, σε επικριτικό τόνο, το υπουργείο.
naftemporiki.gr