Συζητήθηκε η αίτηση αναίρεσης καταδικασθέντων για διακίνηση κοκαΐνης

226
Ηρωίνη

Στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου συζητήθηκε προχθές η αίτηση αναίρεσης απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου με την οποία καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 50.500 ευρώ ο E. R. του B. 28 ετών και σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ ο  F. R. του B. 24 ετών, αδελφοί, που ενεπλάκησαν σε υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης.
Στην ίδια υπόθεση έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 50.500 ευρώ ο αδελφός τους Α. R. του Β. 30 ετών, που δεν προσέφυγε στον Αρειο Πάγο.
Οι κατηγορούμενοι, αδέλφια, με καταγωγή από την Αλβανία, είχαν μειώσει τις πρωτόδικες ποινές τους κατά δύο χρόνια, ενώ σε πρώτο βαθμό, το  δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 μηνών με 3ετή αναστολή σε έναν ημεδαπό 37ετών, συγκατηγορούμενό τους, που κρίθηκε ένοχος για προμήθεια ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου συνέλαβαν τον 30χρονο Αλβανό και τους αδελφούς του, τον Αύγουστο του 2014.
Ο 30χρονος, σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, κανόνιζε όλα τα ραντεβού με τους τοξικομανείς, πολλές φορές προέβαινε και ο ίδιος στην πώληση κοκαΐνης και κρατούσε όλα τα χρήματα από τις παράνομες συναλλαγές.
Οι δύο αδελφοί του, πέραν των πωλήσεων που έκαναν, είχαν αναλάβει και τη φύλαξη της κοκαΐνης στην οικία τους.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχαν σχηματίσει οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, τον Ιούνιο του 2014 τους έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση από την οποία εξακριβώθηκε η οικία τους καθώς και τα μέσα μεταφοράς τους.
Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον ημεδαπό μετά την τελευταία του συναλλαγή επί της Λ. Ρόδου – Λίνδου και στην κατοχή του βρήκαν, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 0,9 γραμμαρίων. Στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε αρχικά ο πρώτος έξω από την οικία του και σε έρευνα που του έγινε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 56,8 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 69,1 γραμμαρίων, πέντε  αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες σε συσκευασία τσαγιού με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 4,5 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 725 ευρώ, μία λειτουργική ηλεκτρονική ζυγαριά με υπολείμματα κοκαΐνης, ένα στιλέτο με μήκος λάμας 12 εκατοστών, τρεις πλαστικές συσκευασίες όμοιες με τις συσκευασίες της κοκαΐνης, μία κάρτα αποστολής χρημάτων της εταιρείας «MONEYGRAM», μία σόδα (χρησιμοποιείται για την νόθευση της κοκαΐνης), ένα ψαλίδι και ένα tablet F&U.
Ακολούθως, κατόπιν σωματικής έρευνας, στην κατοχή του πρώτου βρέθηκε μία χάρτινη συσκευασία με τέσσερις αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 21,1 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ, μία κάρτα αποστολής χρημάτων της εταιρείας «MONEYGRAM» επ’ ονόματί   του,   μία   κάρτα   συναλλαγών  της  Εθνικής   Τράπεζας, μία κάρτα συναλλαγών της Τράπεζας Πειραιώς και τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι δύο αδελφοί του ακινητοποιήθηκαν έξω από την οικία τους και στην κατοχή τους, κατόπιν σωματικής έρευνας βρέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.
Ο πρώτος κατά τη σύλληψή του φέρεται να αντιστάθηκε σθεναρά και να προσπάθησε να διαφύγει, χτυπώντας τους αστυνομικούς με τα χέρια και τα πόδια του.
Εξεταζόμενος ο τέταρτος ανέφερε ότι στο τελευταίο τρίμηνο είχε αγοράσει από τους τρείς Αλβανούς τουλάχιστον 70 γραμμάρια κοκαΐνης σε πενήντα συναλλαγές.  Όπως ανέφερε πριν από κάθε συναλλαγή μιλούσε τηλεφωνικά με τον πρώτο  και αφού κανόνιζαν τις λεπτομέρειες, στη συνέχεια αγόραζε την κοκαΐνη, είτε από τον πρώτο, είτε από τους αδελφούς του. Τέλος, ανέφερε ότι για κάθε γραμμάριο κοκαΐνης, πλήρωνε 80 με 90 ευρώ.
Την αίτηση αναίρεσης υπέβαλε ο δικηγόρος κ. Μ. Βλάχος, που θεωρεί ότι η καταδικαστική απόφαση για τα δύο από τα τρία αδέλφια, που εκπροσωπεί, η οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία, τυγχάνει αναιτιολόγητη. Πηγή:www.dimokratiki.gr