Δικάζονται με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Θεολόγου

283
δικαστηριο

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσουν την 11η Νοεμβρίου 2016 οι κ.κ. Δ. Γρηγοριάδης, Ε. Παναή, Γ. Κάλλας και Στ. Νικολάου, μέλη της επιτροπής αγώνα Θεολόγου, κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών και παρακώλυση λειτουργίας επιχείρησης κοινόχρηστου σκοπού,
εξαιτίας της συμμετοχής τους, με άλλα άτομα,  σε κινητοποιήσεις, την 17η Ιουνίου 2011 για την μεταφορά νέου αεριοστρόβιλου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον ΑΗΣ Σορωνής.
Η έκβαση της δίκης αναμένεται με έκδηλο ενδιαφέρον καθώς αποτελεί συνέχεια άλλης για την οποία κρίθηκαν αθώοι, μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, οι κατηγορούμενοι για παρεμπόδιση εγκατάστασης, που εξυπηρετεί την παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος και παρεμπόδιση αποτροπής κοινού κινδύνου από πρόθεση από κοινού τους κ.κ. Ευαγγελία Παναή, Δημήτριο Γρηγοριάδης Ελευθέριο Καραγιάννη, Παναγιώτη Παναή, Γιώργο Μανέττα και Βασ. Μαλώτρα.
Τα μέλη της επιτροπής αγώνα Θεολόγου και ο πρώην αντιδήμαρχος του καποδιστριακού Δήμου Πεταλούδων, που διαμαρτυρήθηκαν δυναμικά για τον εμπαιγμό της ΔΕΗ τον Ιούλιο του 2008 είχαν καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου και αθωώθηκαν.
Στο νέο κλητήριο θέσπισμα φέρονται συγκεκριμένα να εμπόδισαν την είσοδο του φορτηγού, το οποίο μετέφερε αεριοστρόβιλο μήκους 30 μέτρων, βάρους 50 τόνων και προσπαθούσε να εισέλθει με την όπισθεν στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Η κ. Παναή φέρεται μάλιστα να παρεμπόδισε τη λειτουργία του δρόμου, καθήμενη οκλαδόν στην μέση αυτού, και ξαπλώνοντας στο οδόστρωμα στο κέντρο της οδού, μέχρι που οι αστυνομικοί την απομάκρυναν σηκώνοντάς την από τις μασχάλες.
Θυμίζουμε ότι είχε καταγγείλει δημόσια κρατική παρανομία και αστυνομική βία, στην επιχείρηση απομάκρυνσης των διαδηλωτών, και περαιτέρω ότι η τοποθέτηση του αεριοστρόβιλου δεν είχε την απαιτούμενη άδεια.
Η κ. Παναή, κατέληξε στο νοσοκομείο και επί μία εβδομάδα φορούσε κολάρο στο λαιμό και είχε δεμένο το δεξί της χέρι.
Η κ. Παναή έχει αναθέσει τη νομική της υποστήριξη στην πρώην πρόεδρο της Βουλής, δικηγόρο κ. Ζωή Κωσταντοπούλου ενώ ως συνήγορος υπεράσπισης των λοιπών κατηγορούμενων θα παραστεί ο δικηγόρος κ. Μ. Γρηγοριάδης.
Ενδεικτικό του κλίματος που υπήρχε μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και το γεγονός ότι η κ. Παναή είχε αναρτήσει στον προσωπικό της ιστότοπο στο facebook, την ακόλουθη περιγραφή των γεγονότων της 17-6-2011:
«Κρατική παρανομία και αστυνομική βία, σε όλο τους το μεγαλείο, εναντίον αξιοπρεπέστατων οικογενειαρχών! Σκηνές αστυνομικής βίας και κτηνωδίας, που θα περιγραφούν όταν έρθει η ώρα!
Για άλλη μια φορά, πολιτεία, ΔΕΗ, αστυνομία, δικαστικοί λειτουργοί, ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΝ, δεδομένου ότι, όπως πάντα, ο αεριοστρόβιλος, ΔΕΝ είχε καμμία απαιτούμενη άδεια!
Από τις βιαιοπραγίες των αστυνομικών, κατέληξα στο Νοσοκομείο στις Πρώτες Βοήθειες, και επί μία εβδομάδα φορούσα κολλάρο στο λαιμό και είχα δεμένο το δεξί μου χέρι, χωρίς να μπορώ να εργασθώ.
Τα αστεία έλαβαν ΤΕΛΟΣ! Όποιος νομίζει ότι μπορεί και να παρανομεί εις βάρος της υγείας, του περιβάλλοντος και της περιουσίας των ανθρώπων, και να βιαιοπραγεί εναντίον τους, όταν αυτοί διαμαρτύρονται ειρηνικά για το κακό και την παρανομία που υφίστανται, και να τους παραπέμπει επιπλέον και σε δίκη, αναγκάζοντάς τους έτσι να υφίστανται αμέτρητες υλικές, ψυχικές και ηθικές φθορές, ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΔΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΑ ΙΔΙΑ!!». Πηγή:www.dimokratiki.gr