Διεκδικεί αποζημίωση για βλάβη που υπέστη

460
Δικαστήριο Ρόδου

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με αγωγή αποζημίωσης κατά ανώνυμης εταιρείας, που εδρεύει στo Ηράκλειο Κρήτης και εκπροσωπείται νόμιμα, η οποία έχει αναλάβει δυνάμει σύμβασης, τη μεταφορά (φόρτωση και εκφόρτωση) αποσκευών των επιβατών που ταξιδεύουν σε αεροδρόμια της χώρας, όπως και στο αεροδρόμιο Ρόδου, υπέβαλε ένας κάτοικος της Ρόδου, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 130.980 ευρώ.
Ο ενάγων εργαζόταν για την εναγομένη με σχέση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, με αντικείμενο την μεταφορά αποσκευών των επιβατών σε τροχήλατα κοντέινερ τα οποία ωθούσε ο ίδιος προς τον ιμάντα εκφόρτωσης, στον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου.
Στις 19 Αυγούστου 2015 και ώρα 10:00 το πρωί, κατά την άσκηση  των καθηκόντων του, μετακινούσε χειροκίνητα, τρία τροχήλατα κοντέινερ (ενώ η εργασία αυτή θα έπρεπε να γίνεται από ειδικό τράκτορα ισχυρού κυβισμού και ανάλογης ιπποδύναμης) καθώς το βάρος των κοντέινερ ήταν τεράστιο προκαλώντας σκληρή καταπόνηση στο ανθρώπινο σώμα και άμεσο κίνδυνο σοβαρής βλάβης της υγείας.
Προκειμένου να τα μεταφέρει κοντά στην ταινία εκφόρτωσης και στη συνέχεια να τοποθετήσει πάνω σε αυτή τις αποσκευές των επιβατών, άρχισε να ωθεί την πλατφόρμα και τότε, ξαφνικά τραυματίστηκε, αισθάνθηκε οξύτατο και ανυπόφορο άλγος στη μέση και στα κάτω άκρα με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος χωρίς να μπορεί να κινηθεί και να σηκωθεί όρθιος.
Όταν με δυσκολία σηκώθηκε  ενημέρωσε αρχιεργάτη, ο οποίος του είπε να φύγει κι εκείνος έσπευσε στο Νοσοκομείο Ρόδου.
Εκεί διαπιστώθηκε ότι υπέστη «σπονδιολίσθηση 05-Ι1», δηλαδή ρήξη οσφυϊκού δίσκου που συνεπάγεται παράλυση των κάτω άκρων  και βαρύτατη δυσχέρεια ορθοστάτησης, δηλαδή, σοβαρή βλάβη της υγείας με αναγκαία την άμεση χειρουργική επέμβαση του, σε εξειδικευμένο Νοσηλευτικό κέντρο από ειδικευμένο χειρουργό – ιατρό.
Πράγματι στις 24/08/2015 χειρουργήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών όπου έγινε «οσφυϊκή πεταλεκτομή 05,04, αφαίρεση τεράστιου ελεύθερου οσφυϊκού δίσκου και οσφυϊκή μικροδισκεκτομή».
Μετά το χειρουργείο, διαπιστώθηκε πλήρως η βλάβη της υγείας του, η σοβαρότητα και η έκταση του τραυματισμού του. Κρίθηκε αναγκαία η εντατική φυσικοθεραπεία – κινησιοθεραπεία και στα δύο άκρα και του απαγορεύτηκε να σηκώνει μεγάλο βάρος δια παντός.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Γιάννης Φλεβάρης. Πηγή:www.dimokratiki.gr