ΑΣΠΙΣ: Στις εφέσεις η λύση για τις ανακοπές που δε δικαιώθηκαν

213
ΑΣΠΙΣ: Στις εφέσεις η λύση για τις ανακοπές που δε δικαιώθηκαν

Τον δρόμο των εφέσεων θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ασφαλισμένοι Ασπίς και Commercial που προχώρησαν σε ανακοπές και δε δικαιώθηκαν.
Η λύση του εφετείου δείχνει να είναι μονόδρομος γι΄αυτούς προκειμένου να

κριθεί εάν τελικά  η ανακοπή θεωρείται και αναγγελία  οπότε δικαιούνται αποζημίωσης.

Είναι γεγονός ότι οι δικαστικές αποφάσεις ήταν αντιφατικές έως τώρα σε αυτό το θέμα. Παρόλο που το σύνολο των δικαστικών αποφάσεων δέχτηκε ότι οι αναγγελίες ήταν υποχρεωτικές, άλλοι δικαστές έκριναν ότι η ανακοπή εκλαμβάνεται και ως αναγγελία δικαιώματος αποζημίωσης, ενώ άλλοι το αντίθετο. (ΔΕΙΤΕ)
Η αντίθεση αυτή σαφώς και δε μπορεί να αιωρείται και να υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες  στην αντιμετώπιση των πολιτών που ήταν ασφαλισμένοι στις εταιρείες. Γι΄αυτό και η απόφαση του εφετείου θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα σηματοδοτήσει την ενιαία αντιμετώπιση των ασφαλισμένων.
Την ίδια ώρα καταβάλλεται από τον εκκαθαριστή προσπάθεια να ξεκινήσει η «1η προσωρινή διανομή» χρημάτων εντός του επόμενου μήνα. Η κατανομή των αποζημιώσεων και το ποσό  που αναλογεί θα γίνει ανά ομάδες κατηγοριοποιημένων συμβολαίων.
Σε μια πρώτη εικόνα της κατάστασης καταγράφονται περίπου 70 χιλιάδες συμβόλαια προς αποζημίωση ενώ αντίστοιχα η περιουσία που θα κατανεμηθεί σε αυτά ανέρχεται σε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.
insurance-eea