Ν/σ κινητικότητα: Όλες οι αλλαγές που έχουν γίνει –Ποιες τροπολογίες κατατέθηκαν

300

Τρεις νομοτεχνικές αλλαγές και τρεις τροπολογίες έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής στο νομοσχέδιο για την κινητικότητα.
Η πρώτη αλλαγή για την οποία έχει ήδη γράψει η aftodioikisi.gr αφορά τις

αμοιβαίες μετατάξεις των εργαζομένων στα ΚΕΠ. Η δεύτερη νομοτεχνική αλλαγή που έφερε χθες η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη αφορά στην παράγραφο 1 του άρθρου 18, μετά τις λέξεις «ανακοίνωση, πρόσκληση» προστίθεται φράση, ως εξής: «είτε προκειμένου για θέση σε ΟΤΑ, έχει υποβληθεί αίτηση υπαλλήλου μέχρι ένα μήνα πριν τη δημοσίευση του νόμου». Αυτό έχει την έννοια, να διευρύνει στη μεταβατική περίοδο μετατάξεις που έχουν ζητηθεί, έχει ξεκινήσει μια διαδικασία, να μην σταματήσουν απότομα, να είναι σε ισχύ οι αιτήσεις μέχρι τότε.

Η τρίτη νομοτεχνική είναι στην παράγραφο 2 του άρθρου 19, μετά από τις λέξεις «δημοτικής αστυνομίας» όπου προστίθεται φράση, ως εξής: «οι διατάξεις του άρθρου 8 παράγραφος 6 του π.δ. 351/1991 (Α121)». Αυτό έχει να κάνει με προσωπικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ούτως ώστε να μετατάσσεται και να αποσπάται εκτός του συστήματος το προσωπικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Τρεις τροπολογίες
Αναφορικά με τις τροπολογίες, η πρώτη που ανέπτυξε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας αλά δεν έχει κατατεθεί ακόμη γιατί αναμένεται η σχετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, θα προστεθεί στο άρθρο 40 που αφορά τους εργαζόμενους της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης. Οι εργαζόμενοι παραμένουν στο να έχουν τη δυνατότητα μετάταξης και προστίθενται εταιρείες που είναι υπό ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία. δηλαδή συγκεκριμένα τη Μεταλλοβιομηχανική Ηπείρου και την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛ.Β.Ο.). Παράλληλα, επειδή υπάρχει ένα ειδικό ζήτημα για τους εργαζόμενους στα ΕΑΣ της Ελευσίνας, μπαίνουν μέσα και τα ΕΑΣ. «Όσοι από αυτούς τους εργαζόμενους κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος-κατά τη γνώμη μου το λιγότερο είναι πενήντα ενώ το περισσότερο είναι διακόσιοι, που  δεν θα φτάσουν ποτέ- μπαίνουν στη διαδικασία του 1 προς 4, της αναλογίας δηλαδή που αφορά τις προσλήψεις του 2017», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.
Παράλληλα, έχουν ήδη κατατεθεί δύο τροπολογίες που αφορούν την:
aftodioikisi.gr