Πολυετείς καταδίκες για διακίνηση ναρκωτικών

199
Ηρωίνη

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου στους εμπλεκόμενους σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, μέλη σπείρας που εξαρθρώθηκε την 8η Ιουλίου 2015 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα στον ημεδαπό Δ. Τ. του Π. 55 ετών, ποινή κάθειρξης 12 ετών στους Αλβανούς S. R. του Q. 31 ετών και Τ. Α. του V. 37 ετών και ποινή κάθειρξης 15 ετών στον ομοεθνή τους S. A. του P. 29 ετών.
Την 8η Ιουλίου 2015 και ώρα 11:30 κατόπιν προληπτικών καθημερινών ελέγχων που διενεργούνται,   στον εμπορικό λιμένα της Ακαντιάς, σε επιβάτες που αποβιβάζονται από τα πλοία, εντοπίστηκε ο 55χρονος, ο οποίος αποβιβάστηκε από το πλοίο «BLUE STAR 2» που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Ρόδος.
Σε σωματική έρευνα που του έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή του, εντός ταξιδιωτικού σάκου, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 426 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 506 γραμμαρίων, ποσότητα 2 γραμμαρίων ηρωίνης, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη μικτού βάρους 1.040 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη μικτού βάρους 1.049 γραμμαρίων, ένα κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες sim, ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο με στοιχεία άλλου ατόμου, ένα ηλεκτρονικό κλειδί της υπ’ αριθ. 8234 καμπίνας του πλοίου και το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ.
Ο 55χρονος συνεργάστηκε με τις αρχές και τηλεφώνησε στο κινητό του 29χρονου, ζητώντας του οδηγίες για την παράδοση των ναρκωτικών ουσιών.
Ο 29χρονος του έδωσε εντολή να μεταβεί στο χώρο στάθμευσης οχημάτων σούπερ μάρκετ στ’ Αφάντου, όπου θα τον περίμενε ένας άνδρας για να παραλάβει την συσκευασία με τα 506 γραμμάρια ηρωίνης και τη συσκευασία με τα 1.049 γραμμάρια χασίς.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος μετέβη στο ραντεβού με μια BMW, παρέλαβε τα ναρκωτικά, έδωσε στον 55χρονο 130 ευρώ και συνελήφθη. Σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο 55χρονος είχε λάβει καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του για την παράδοση των ναρκωτικών τηλεφωνικές κλήσεις από τον 29χρονο καταζητούμενο.
Ο 55χρονος επικοινώνησε με τον 29χρονο στην πορεία για να του υποδείξει το δεύτερο σημείο παράδοσης της υπόλοιπης ποσότητας των ναρκωτικών που μετέφερε. Ο 29χρονος του έδωσε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου για να συνεννοηθεί με τον παραλήπτη. Τηλεφώνησε και ο τρίτος κατηγορούμενος του ζήτησε να μεταβεί σε αγροτική περιοχή της Παστίδας.
Ο 55χρονος μετέβη στο σημείο και όταν έφτασε ο τρίτος και παρέλαβε τα ναρκωτικά, συνελήφθη.
Ο τρίτος αντιστάθηκε σθεναρά στη σύλληψή του, απωθώντας με τα χέρια και τα πόδια του τους αστυνομικούς.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Βάσια Παπαγεωργίου, Μ. Κουτσούκος, Ακης Δητριάδης και Κ. Ασλάνης, αντίστοιχα. Πηγή:www.dimokratiki.gr