πιθανώς μέσω Τουρκίας και στη συνέχεια μέσω Ελλάδας στην Ιταλία.
Μιλώντας στο ελληνορωσικό ενεργειακό φόρουμ, ο κ. Κιτσάκος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το έργο μπορεί να ξεκινήσει πολύ γρήγορα, μέσα στο 2017, επεσήμανε ωστόσο ως βασική προϋπόθεση τον σεβασμό των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν και άλλες εταιρείες στο έργο για το οποίο έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας, η ΔΕΠΑ με τη ρωσική Gazprom και την ιταλική Edison.
Ο κ. Κιτσάκος παρουσίασε τα σχέδια για επέκταση της παροχής φυσικού αερίου σε νέες περιοχές, πέρα από εκείνες στις οποίες είναι σήμερα διαθέσιμο, ενώ απηύθυνε πρόσκληση σε ιδιώτες να συμμετάσχουν στις επενδύσεις για την τροφοδοσία μεγάλων νησιών με φυσικό αέριο.
Αναφέρθηκε επίσης στον αγωγό East Med που σχεδιάζεται να μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, στον ελληνοβουλγαρικό αγωγό καθώς και στο νέο σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη.
Απηύθυνε τέλος μήνυμα προς τη ρωσική Gazprom, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος, 20 χρόνων από την έναρξη τροφοδοσίας της Ελλάδας με ρωσικό αέριο, ότι “θέλουμε στήριξη της ελληνικής αγοράς και στο μέλλον”.
ΔΕΠΑ προς Gazprom: “Θέλουμε στήριξη της ελληνικής αγοράς και στο μέλλον”
“Βιώσιμο” χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θόδωρος Κιτσάκος, το έργο του South European Pipeline που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ