Κάθειρξη 12 ετών σε υπότροπο που έκρυβε το χασίς στο ψυγείο

175

Ακριβά πλήρωσε την αγάπη του για το χασίς ένας 65χρονος από το Ριζόμυλο, καθώς καταδικάστηκε ως υπότροπος από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε κάθειρξη 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ για διακίνηση ναρκωτικών.
Σε έρευνα που έγινε τον Αύγουστο στο σπίτι του, βρέθηκαν μέσα στο ψυγείο 6 ποσότητες χασίς περιτυλιγμένες με χαρτί κουζίνας. Επίσης, βρέθηκε και μια σακούλα με χασίς πίσω από το ντεπόζιτο με το λάδι. Συνολικά, βρέθηκαν στην κατοχή του 417,9 γραμ. χασίς.
Οι αστυνομικοί βρήκαν και στην αυλή του, κρυμμένα πίσω από ξύλα κι άλλα αντικείμενα, 7 δενδρύλλια χασίς ύψους 10 εκατοστών, μέσα σε γλάστρες. Μαζί του είχε συλληφθεί και η 58χρονη Βουλγάρα σύντροφός του.
Κατηγορούμενη χθες ήταν και η γυναίκα, η οποία είπε ότι ήταν μόλις 3 μήνες μαζί του. Είχε δει το χασίς στο ψυγείο και όταν τον ρώτησε της είπε να μην ασχολείται. Για τα δενδρύλλια είπε ότι δεν γνώριζε.
Ο 65χρονος στην απολογία του είπε ότι είχε αγοράσει το χασίς από έναν τσιγγάνο και το είχε για δική του χρήση. Αρνήθηκε ότι πωλούσε και δικαιολόγησε ότι το είχε σε χαρτί στο ψυγείο για να παίρνει μαζί του όταν πήγαινε στο χωράφι.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 65χρονο και αθώωσε την σύντροφό του.
Β.Β.

 Θάρρος