Την απαλλαγή της Κριστίν Λαγκάρντ προτείνει ο εισαγγελέας

313
Την απαλλαγή της Κριστίν Λαγκάρντ προτείνει ο εισαγγελέας

Την απαλλαγή της Κριστίν Λαγκάρντ από τις κατηγορίες της αμέλειας για την υπόθεση κατάχρησης δημοσίου χρήματος που συνδέεται με τη διαιτησία, η οποία

είχε οδηγήσει στην καταβολή ενός μεγάλου ποσού στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, πρότεινε ο εισαγγελέας την Πέμπτη.

Ο γενικός εισαγγελέας της Γαλλίας έκρινε την Πέμπτη ότι «δεν συντρέχουν» επαρκείς λόγοι «για να τεκμηριωθεί η ποινική καταδίκη» της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, για την υπόθεση κατάχρησης δημοσίου χρήματος που συνδέεται με τη διαιτησία, η οποία είχε οδηγήσει στην καταβολή ενός μεγάλου ποσού στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί.
Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε τις κατηγορίες σε βάρος της Λαγκάρντ «πολύ αδύναμες» κάνοντας μάλιστα λόγο για «ξόρκια» και τάχθηκε εναντίον της παραπομπής της τότε υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας σε δίκη σε ποινικό δικαστήριο.
Η ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Δημοκρατίας -Cour de justice de la République (CJR), το ειδικό δικαστήριο το οποίο είναι αρμόδιο για να δικάζει υπουργούς εν ενεργεία ή μη για αδικήματα που φέρονται να διαπράχθηκαν ενόσω βρίσκονταν στην εξουσία- αναμένεται να απαγγελθεί τη Δευτέρα.

Η 60χρονη Λαγκάρντ απορρίπτει ότι διέπραξε οτιδήποτε παράνομο όταν ενέκρινε το 2008 την καταβολή αποζημίωσης στον Ταπί, ύψους 403 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της διαιτησίας για τη διευθέτηση της διένεξής του με την τότε κρατική τράπεζα Κρεντί Λιονέ, η οποία έχει σήμερα κλείσει, για την πώληση των μετοχών του στην εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas.

Newsroom ΔΟΛ