Εκχώρηση ακινήτων για την πληρωμή φόρων

119

Ο καθορισμός της αξίας θα γίνεται με βάση τις αντικειμενικές τιμές

Εκχώρηση ακινήτων για την πληρωμή φόρων
Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ρύθμιση με την οποία οι πολίτες που έχουν ακίνητα στην ιδιοκτησία τους θα μπορούν να τα εκχωρούν στο Δημόσιο για

να συμψηφίζουν την αξία τους με οφειλές. Ο σχεδιασμός βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και αναμένεται να επιδοθεί στα κλιμάκια της τρόικας προκειμένου να λάβει έγκριση για υλοποίηση.

Ο συμψηφισμός ια αφορά σε οφειλές από τους φόρους κατοχής ακινήτων και όχι στο εισόδημα που προκύπτει από αυτά. Πρόκειται για τα χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο από το παλιό έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, τον ΕΝΦΙΑ, τους φόρους μεταβίβασης, γονικών παροχών, κληρονομιάς κτλ αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδα «Αγορά».
Για να έχουν αυτή τη δυνατότητα οι πολίτες θα πρέπει να προσκομίσουν στην εφορία τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τα οποία προκύπτει αδυναμία καταβολής χρεών. Για τον καθορισμό της αξίας των ακινήτων θα λαμβάνονται υπόψη οι αντικειμενικές τιμές. Αν η αξία του ακινήτου υπερβαίνει το ποσό της οφειλής η διαφορά δεν θα επιστρέφεται, αλλά θα συμψηφίζεται στο μέλλον με τυχόν νέες οφειλές.
newsbeast.gr 
Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!