Απαλλάχτηκε ο Παππάς για τους δρόμους στη Natura

293

Απαράδεκτη ποινική δίωξη για τον πρώτο εκ των κατηγορουμένων, δηλαδή τον εφοπλιστή Πέτρο Παππά και αθώος ο δεύτερος κατηγορούμενος, Αλέξανδρος Παππάς, είναι η κρίση και απόφαση που εξέδωσε αργά χθες το μεσημέρι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κυπαρισσίας, στη δίκη στην οποία οι προαναφερθέντες ήταν κατηγορούμενοι για αδικήματα του νόμου 1650/1980 κ.λπ. «Για την προστασία του περιβάλλοντος».
Η δίκη αφορούσε στους πέντε κάθετους δρόμους από Αγιαννάκη έως Ελαία, στην περιοχή Natura 2000 του Κυπαρισσιακού κόλπου «Θίνες Κυπαρισσίας». Εναντίον του εφοπλιστή ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα Κυπαρισσίας, έπειτα από έκθεση που συνέταξαν τα μέλη του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος, τα οποία επισκέφθηκαν την περιοχή. Θυμίζεται πως τη νομική υποστήριξη του εφοπλιστή είχε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ως επικεφαλής ομάδας νομικών.
Στο Μονομελές εκκρεμεί η διεξαγωγή ακόμα μίας δίκης για την υπόθεση που αφορά στη Natura και τους δρόμους, ενώ πέρυσι είχε γίνει ακόμα μία δίκη που αθωώθηκε ο εφοπλιστής.
 Θάρρος