Αποκλειστικό: Η απόφαση- κόλαφος του ΣτΕ που ακύρωσε τον νόμο Παππά

431

Ολόκληρο την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ουσιαστικά πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τον διαβόητο διαγωνισμό του κ. Νίκου Παππά αποκαλύπτει αποκλειστικά το e Reportaz.

Το πολυσέλιδο έγγραφο που η πλειοψηφία της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, καταγράφει τους λόγους αντισυνταγματικότητας για τους οποίους, ακυρώθηκε η διαδικασία με αποτέλεσμα να υποστεί ένα σοβαρό πολιτικό πλήγμα η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είχε σπεύσει να προκαταβάλει την απόφαση του δικαστηρίου.

Από μια όμως προσεκτική ανάγνωση της απόφασης, εξάγονται  δύο πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο με τον οποίο αποπειράθηκε η κυβέρνηση να κάνει το μαύρο άσπρο, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Πρώτον, οι σύμβουλοι της Επικρατείας, έκριναν αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά, χωρίς να επεισέλθουν σε άλλες λεπτομέρειες του διαγωνισμού, όπως ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών κλπ, όπως ισχυριζόνταν μέχρι πρόσφατα το Μαξίμου μέσω non paper.

Δεύτερον, ότι ο νόμος 4339/2015 δηλαδή ο νόμος Παππά, αντίκειται στο άρθρο 15 παράγραφος 2 του Συντάγματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και μετά από την ανακοίνωση του Συμβουλίου της Επικρατείας, από τον κ. Σακελλαρίου το Μαξίμου αποπειράθηκε να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα λέγοντας ότι οι σύμβουλοι της Επικρατείας έκριναν αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά μόνο ως προς την πρώτη διάταξη και ότι κατά τα άλλα ο νόμος δεν ήταν αντισυνταγματικός.

Η απάντηση όμως είναι ξεκάθαρη από την απόφαση που δημοσιεύει το E Reportaz , καθώς οι δικαστές δεν εξέτασαν καθόλου τους υπόλοιπους νόμους ακυρώσεως, οι οποίοι αφορούσαν τον αριθμό των αδειών.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση κάνοντας κλικ στον εξής σύνδεσμο:

Απόφαση ΣτΕ

 
eReportaz