Ενστάσεις της Κομισιόν στη συγχώνευση Deutsche Boerse και LSE

481

Σοβαρές ενστάσεις για την συγχώνευση ύψους 12 δισ. δολαρίων των Deutsche Boerse AG και London Stock Exchange Group, που θα δημιουργήσει τον κυρίαρχο όμιλο χρηματιστηριακών συναλλαγών στην Ευρώπη πλήττοντας τον ανταγωνισμό, κατέθεσε η γενική διεύθυνση ανταγωνισμού της Κομισιόν, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν δει την σχετική επιστολή.

Σύμφωνα με αυτήν, οι υπόλοιπες εταιρείες εκκαθάρισης συναλλαγών δε θα μπορούν να ανταγωνιστούν το νέο εταιρικό σχήμα. Η επιστολή έχει σταλεί ήδη από τον περασμένο μήνα στις δύο εταιρείες.

Η διαδικασία της εκκαθάρισης που λειτουργεί ως τοίχος προστασίας έναντι traders που προβαίνουν σε στάση πληρωμών, αποτελεί σημείο-κλειδί για την συγχώνευση. Αν και ο συνδυασμός των δύο εταιρειών πιθανών θα καταστήσει τις συναλλαγές σε προθεσμιακά προϊόντα πιο αποτελεσματικές εντούτοις θα δώσει στις εταιρείες τη δυνατότητα να ελέγχουν τις τιμές κάτι που προκαλεί σημαντική ανησυχία. Αν και το LSE πουλά μια θυγατρική του στη Γαλλία με κύριο αντικείμενο την εκκαθάριση των συναλλαγών στον όμιλο Euronext NV, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές δεν αντιμετωπίζονται τα ζητήματα ανταγωνισμού που εγείρονται, σύμφωνα με τις δύο πηγές.

newmoney