Καθείρξεις και φυλακίσεις για υποθέσεις ναρκωτικών

302

Σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και σε χρηματική ποινή 100.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ο υπήκοος Αλβανίας L. M. του M., 33 ετών, υπότροπος σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, που εμπλέκεται και σε διακίνηση 48.092 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης.
Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο απέρριψε ως ανυποστήρικτη την έφεση του και διατήρησε την ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτοδίκως.
Στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου περιήλθε τον Μάρτιο του 2010 η πληροφορία από κτηνοτρόφο, ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή Κουμούλι της Καλλιθέας ότι δύο άγνωστα πρόσωπα, πιθανότατα αλλοδαποί, είχαν πετάξει σε χαράδρα και σε δύσβατο σημείο τρεις κούτες που περιείχαν ναρκωτικά.
Σύμφωνα με την πληροφορία οι δύο δράστες αφού πέταξαν τις κούτες στο ως άνω σημείο απομακρύνθηκαν γρήγορα με άγνωστο μέσο προς άγνωστη κατεύθυνση.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τις τρεις κούτες με τα ναρκωτικά και έθεσαν την περιοχή υπό διακριτική επιτήρηση. Από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για αγοραπωλησία ναρκωτικών και ότι η συγκεκριμένη ποσότητα είχε αγοραστεί από τρίτο, ο οποίος επρόκειτο κάποια στιγμή να παρουσιαστεί στο σημείο για να την παραλάβει.
Όπερ και εγένετο. Περί ώραν 14.00 της 20ης Μαρτίου 2010 οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σημείο τον L. M. ο οποίος είχε ανοίξει τις κούτες και επιχειρούσε να μοιράσει τα ναρκωτικά σε συσκευασίες για να τα μεταφέρει προφανώς σ’ άλλο σημείο.
Λόγω της μορφολογίας του εδάφους και της αδυναμίας των αστυνομικών να περιορίσουν με τροχοφόρα μέσα την κίνηση του δράστη, την ώρα που έσπευσαν να τον ακινητοποιήσουν, έγιναν αντιληπτοί. Ο δράστης έτσι εξαφανίστηκε κινούμενος στο δάσος με κατεύθυνση προς τη Ρόδο και έκτοτε αναζητείται.
Στο σημείο βρέθηκε ένα κουτί από σπαστό καφέ, δύο σάκοι και μια σακούλα απορριμμάτων που περιείχαν συνολικά 45 ανισοβαρείς συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 48.092 γραμμαρίων.
Ακαρπες απέβησαν τότε και οι προσπάθειες εντοπισμού του αυτοκινήτου του δράστη, ενός ασημένιου Hyundai Αccent, το οποίο δεν βρισκόταν κοντά στην χαράδρα την ώρα που οι αστυνομικοί επιχείρησαν τη σύλληψη.
Oι αστυνομικοί διενήργησαν εξάλλου έρευνα και στην οικία του στην Ιαλυσό, όπου διαμένει η σύζυγος του και το ανήλικο κοριτσάκι του, με αρνητικά όμως αποτελέσματα.

-Το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ στον Κ. J. του Θ. 22 ετών, άνεργο, που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, ενώ ένοχος ως τοξικομανής και ατιμώρητος κρίθηκε ο συγκατηγορούμενος του K. M.-G. του G. 32 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, στον οποίο είχε επιβληθεί πρωτοδίκως ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 2 ετών.
Οι ανωτέρω συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στην οδό Μεγίστης στην Ιαλυσό την 3η Δεκεμβρίου 2009.
Αθώοι κρίθηκαν από τον πρώτο βαθμό στην ίδια υπόθεση οι Κ. Ε. του Γ. 24 ετών και Α. Α. του Ι. 22 ετών, κάτοικος Κρεμαστής, σύντροφος του πρώτου.
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών οι αστυνομικοί μετέβηκαν στην οικία του 32χρονου, όπου ευρίσκοντο ο πρώτος και η τέταρτη και κατόπιν έρευνας, βρέθηκαν να κατέχουν, από κοινού ποσότητα ηρωίνης, καθαρού βάρους 0,2 γραμμαρίων περίπου, τρία δισκία του ναρκωτικού φαρμάκου «xanax» και δύο δισκία του ναρκωτικού φαρμάκου «vulbegal».
Ακολούθως, κατόπιν σωματικής έρευνας, που διενεργήθηκε στον πρώτο δράστη, βρέθηκαν στην κατοχή του, τρεις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού μικτού βάρους 129,5 γραμμαρίων περίπου.
Σε έρευνα στην οικία του πρώτου δράστη, ανευρέθηκαν μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 0,7 γραμμαρίων περίπου και δύο δισκία του ναρκωτικού φαρμάκου «xanax».
Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες που έφεραν τον ανωτέρω να προμηθεύεται ναρκωτικά από τον δεύτερο κατηγορούμενο βουλγαρικής υπηκοότητας και μετέβησαν στην οικία του για έρευνα. Από την έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκε να κατέχει πέντε ανισοβαρείς αυτοσχέδιες συσκευασίες (φιξάκια), με ηρωίνη, συνολικού μικτού βάρους 4,3 γραμμαρίων περίπου, τρία δισκία ναρκωτικών φαρμάκων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκε στην κατοχή του μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη, μικτού βάρους 0,6 γραμμαρίων περίπου. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν εξάλλου το χρηματικό ποσό των 2515 ευρώ, δύο βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων και τρεις πιστωτικές κάρτες, που βρέθηκαν στην κατοχή του δεύτερου δράστη.
-Ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή 1000 ευρώ επιβλήθηκε από το ίδιο δικαστήριο στον P. D. του F. 26 ετών, υπήκοο Αλβανίας, που συνελήφθη την 20.30 ώρα της 30ης Ιουνίου 2010 στην οδό Νικολάου Μαυρή από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών και 9 μηνών ενώ αθώος είχε κριθεί κρίθηκε στην ίδια υπόθεση ο Γ. Ε. του Μ. 22 ετών, κάτοικος Ρόδου.
O τελευταίος εισήλθε τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ης Ιουνίου 2010 στην καφετέρια με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ» που βρίσκεται στην οδό Ιωνος Δραγούμη 7, ιδιοκτησίας του κ. Ρουσάκη Νικολάου-Γεωργίου και αφαίρεσε δύο επαγγελματικά cd player συνολικής αξίας 1.400 ευρώ και ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρηματικό ποσό 200 ευρώ. Οι κινήσεις του κατηγορουμένου καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διέθετε το κατάστημα και έπειτα από όχληση του ιδιοκτήτη επέστρεψε τα αφαιρεθέντα αντικείμενα πλην του χρηματοκιβωτίου που απέρριψε σε κάδο απορριμμάτων.

Ο κατηγορούμενος αναζητήθηκε από τους αστυνομικούς και εντοπίστηκε στην οικία του μαζί με τον αλλοδαπό και συνελήφθη.
Εντός της οικίας και στο πάτωμα της τραπεζαρίας πλησίον του καναπέ βρέθηκε και κατασχέθηκε μια πλαστική συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης μεικτού βάρους 17,4 γραμμαρίων, η οποία όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα προανάκριση, απερρίφθη εκεί από τον δεύτερο κατηγορούμενο και κατασχέθηκε.
Στη κατοχή του αλλοδαπού βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό 770 ευρώ.
Ο τελευταίος υπέδειξε στους αστυνομικούς σημείο σε οροφή αποθήκης πλησίον της οικίας του στο οποίο είχε αποκρύψει μια χάρτινη συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης μεικτού βάρους 354,1 γραμμαρίων.
Επίσης, σε κατ’ οίκον έρευνα στην οικία του παρουσία Δικαστικού Λειτουργού ο αλλοδαπός παρέδωσε 14 δισκία Xanax, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας μάρκας Tangent και ένα πτυσσόμενο στιλέτο με μήκος λάμας 7,5 εκατοστών τα οποία βρίσκονταν εντός βαλίτσας. Στην ίδια βαλίτσα βρέθηκε και το χρηματικό ποσό των 490 ευρώ.

Πηγή:www.dimokratiki.gr