Κρίθηκε αθώα η κατηγορούμενη αλλοδαπή για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας

295

Με ομόφωνη απόφαση, που έλαβε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, κατόπιν αθωωτικής εισήγησης του Εισαγγελέως της έδρας, κρίθηκε αθώα μια 39χρονη αλλοδαπή, κατηγορούμενη για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του 50χρονου ημεδαπού συζύγου της, εργολάβου οικοδομών, από άγνωστους δράστες.
Η ίδια υποστήριξε ότι ο πρώην σύζυγος της την ενέπλεξε στην υπόθεση για να την εκδικηθεί διότι εγκατέλειψε την συζυγική τους στέγη.
Η κατηγορούμενη εγκατέλειψε, συγκεκριμένα, την οικογενειακή της στέγη στις αρχές Μαΐου 2012. Το θύμα την είχε γνωρίσει μέσω ενός γραφείου από την Αθήνα και την προσέλαβε για τη φύλαξη του ανήλικου παιδιού του, το έτος 2000.
Παντρεύτηκαν το 2007 και απέκτησαν το 2010 ένα αγόρι. Η επίθεση σε βάρος του 50χρονου Ροδίτη εργολάβου, την 2α Μαρτίου 2012, είχε χαρακτηριστεί ως «εξαιρετικά περίεργη».
Ο 50χρονος, όπως έγραψε η “δημοκρατική”, νοσηλευόταν στη νευροχειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου με πολλαπλά κατάγματα στο κεφάλι, που σύμφωνα με τους ιατρούς, προκλήθηκαν από αμβλύ όργανο.
Με βάση τις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής «Ζέφυρος», δέχτηκε επίθεση ενώ βρισκόταν στο γραφείο του, στην οδό Τηλιακού.
Είχε αναφερθεί τότε ότι κατείχε ένα τσαντάκι που περιείχε 1.600 ευρώ το οποίο, δεν είχε βρεθεί και πιθανολογήθηκε ότι έπεσε θύμα ληστείας. Με δεδομένο ότι οικεία του πρόσωπα όχι μόνο δεν τον μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά υποστήριξαν ότι ο τραυματισμός του προήλθε από πτώση – ατύχημα, οι αστυνομικοί ήταν ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί.
Θυμίζουμε ότι ο εργολάβος, που μετέχει σε ομόρρυθμη εταιρεία εμπορίας δομικών υλικών, φέρεται τις πρώτες ώρες την 3ης Μαρτίου 2012 να μεταφέρθηκε από θείο του, τον οποίο κάλεσε σε βοήθεια, στην οικία του, αιμόφυρτος, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, του τραυματισμού του προηγήθηκαν φωνές. Περί ώραν 08.00 συγκεκριμένα περίοικοι κάλεσαν την Αμεση Δράση και αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έσπευσαν στο σημείο για να βρουν σε απόσταση δύο μέτρων από την είσοδο του γραφείου του μια λίμνη από αίμα και κηλίδες αίματος στη σκάλα αλλά και σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο τύπου Fiat Pundo, χρώματος γαλάζιου, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε ο εργολάβος για τις μετακινήσεις του.
Ο 50χρονος, αφού ανάρρωσε, εμφανίστηκε ενώπιον των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και κατέθεσε ότι το άτομο που κρύβεται πίσω από την απόπειρα σε βάρος του είναι η 39χρονη σύζυγός του. Είπε ότι έχει εγκαταλείψει την οικία τους με τον μικρό τους γιο και την κόρη της.
Υποστήριξε ότι στο χώρο, όπου διεπράχθη το έγκλημα, δεν εγνώριζε κανείς ότι βρισκόταν, πλην της συζύγου του, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι της επιθέσεώς του είχε προηγηθεί η παρακολούθησή του.
Αφού δέχτηκε το χτύπημα στο κεφάλι κάποια στιγμή χτύπησε, όπως είπε, το τηλέφωνό του και χωρίς να μπορεί να δει ποιος ήταν, κάλεσε και απάντησε η γυναίκα του. Της είπε ότι τον χτύπησαν, ότι ήταν στο γραφείο και ότι αιμορραγούσε. Η συγκεκριμένη κλήση έγινε, όπως υποστηρίζει, περί ώραν 23.30. Η γυναίκα του, όπως είπε, μετέβη στο σημείο σε ώρα που δεν μπορεί να προσδιορίσει και δεν ειδοποίησε κανέναν όση ώρα ήταν εκεί παρ’ όλη την κατάστασή του.
Δεν κάλεσε κανέναν γείτονα, κανέναν περαστικό, ούτε την αστυνομία, ούτε και το ΕΚΑΒ, όπως ισχυρίζεται το θύμα.
Σε ό,τι αφορά το κίνητρο του εγκλήματος υποστηρίζει ότι λίγες μέρες πριν την επίθεση είχε πει στο χώρο εργασίας του και πιθανότατα να τον άκουσε η κόρη της συζύγου του ότι ήθελε να μετατρέψει την εταιρεία του σε ανώνυμη με μοναδικό δικαιούχο και κληρονόμο τον γιο του από τον πρώτο του γάμο και ότι η γυναίκα του δεν θα διεκδικούσε την επιχείρησή του.
Ο δράστης μετέβη το βράδυ της 2ας Μαρτίου 2012 έξω από την ημιυπόγεια αποθήκη και, όταν, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 2ας προς την 3η Μαρτίου 2012, το θύμα εξήλθε της αποθήκης, άφησε στο έδαφος, εξωτερικά αυτής, ένα δερμάτινο χαρτοφύλακα μαύρου χρώματος, τον οποίο είχε σκοπό να πάρει μαζί του στο σπίτι, και ήταν έτοιμος να κλειδώσει την εξωτερική πόρτα της αποθήκης, του επιτέθηκε από πίσω με ένα σιδερένιο θλόν όργανο, ενδεχομένως λοστό και τον χτύπησε στο κεφάλι τρεις ή τέσσερις φορές, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος και αργότερα να χάσει και τις αισθήσεις του.
Ο άγνωστος δράστης, εκμεταλλευόμενος τα γεγονός ότι ο παθών είχε πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος και δεν μπορούσε να προβάλει αντίσταση, αφαίρεσε και τον δερμάτινο χαρτοφύλακα μαζί με τα εντός αυτού ευρισκόμενα έγγραφα και χαρτονομίσματα συνολικής αξίας μεταξύ 1.600 € και 2.000 €.
Ως συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης παρέστη ο δικηγόρος κ. Γ. Σκλάβος και ως συνήγορος πολιτικής αγωγής ο δικηγόρος κ. Φώτης Ρωμαίος.

Πηγή:www.dimokratiki.gr