Μαλτέζος ΥΠΟΙΚ: «Δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει κούρεμα χρέους για την Ελλάδα»

144

«Έχουμε δανειστεί σε πολύ υψηλότερο επιτόκιο για να δανείσουμε με τη σειρά μας την Ελλάδα σε πολύ χαμηλότερο» είπε ο Εντουαρντ Σικλούνα

Το λόγο για τον οποίο δεν μπορεί «ποτέ να υπάρξει κούρεμα χρέους για την Ελλάδα» εξήγησε ο
ο Μαλτέζος υπουργός Οικονομικών, Εντουαρντ Σικλούνα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες, Πέμπτη, σε ξένους δημοσιογράφους στο χρηματιστήριο της Βαλέτας. Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει η «Καθημερινή», ο κ. Σικλούνα εξηγούσε σε Ευρωπαίους δημοσιογράφους ότι όσο και αν θέλει να δει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και «είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, στα χαρτιά δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει κούρεμα χρέους».

Ο λόγος; «Εχουμε συνεισφέρει στο ελληνικό πρόγραμμα το 3,3% του ΑΕΠ μας», εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας για να προσθέσει: «Αυτά είναι λεφτά των Μαλτέζων και έχουμε δανειστεί σε πολύ υψηλότερο επιτόκιο για να δανείσουμε με τη σειρά μας την Ελλάδα σε πολύ χαμηλότερο».

Παρά τις αντιρρήσεις του κ. Σικλούνα για διαγραφή του ελληνικού χρέους, η μικρή χώρα της Μεσογείου είναι ανοιχτή για οποιαδήποτε άλλη ελάφρυνση του χρέους, όπως η επέκταση των αποπληρωμών ή περαιτέρω μείωση των επιτοκίων που στην ουσία μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το «κούρεμα».

PROTOTHEMA