“Μπλόκο” ΕΣ και στους συμβασιούχους νοσοκομείων -Απλήρωτοι από τον Οκτώβριο

405

 

Μετά τους συμβασιούχους των δήμων, οι Επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου «μπλοκάρουν» και τις πληρωμές των συναδέλφων τους και στα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν συμβασιούχοι του Ιπποκράτειου της Θεσσαλονίκης παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Οκτώβριο καθώς η Επίτροπος του Ε.Σ. υποστηρίζει ότι μετά την παράταση της σύμβασής τους, έχουν ξεπεράσει το 24μηνο που ορίζει του ΠΔ Παυλόπουλου και άρα δεν εγκρίνει τα σχετικά εντάλματα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr το 1ο Τμήμα του ΕΣ με την 105/2016 απόφασή του «μπλόκαρε» εντάλματα πληρωμής συμβασιούχων δήμου. Στην απόφαση αυτή στηρίζονται πολλοί Επίτροποι και, με τη σειρά τους, δεν εγκρίνουν σχετικά εντάλματα πληρωμής. Μέχρι σήμερα το φαινόμενο αυτό παρατηρούνταν στους δήμους, ωστόσο απ’ ότι φαίνεται έχει επεκταθεί και στα νοσοκομεία.

Πάντως, η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ότι ήδη έχει συνεννοηθεί με την ηγεσία του ΕΣ και άμεσα θα φέρει τροπολογία με την οποία θα λύνεται το πρόβλημα και οι συμβασιούχοι θα λαμβάνουν κανονικά τα δεδουλευμένα τους έως τις 31.12.2017.

aftodioikisi.gr