Ποινή κάθειρξης 6 ετών για διακίνηση ναρκωτικών

309

Ποινή κάθειρξης 6 ετών, επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στον Γ. Μ. του Β. 32 ετών, που κρίθηκε ένοχος διακίνησης ναρκωτικών.
Αθώος κρίθηκε στην ίδια υπόθεση ο Χ. Μ. του Ν. 27 ετών, συγγενής του.
Οι δύο αθίγγανοι κατελήφθησαν στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κω – Χωριών, στο ύψος της Μεσσαρίας, την 21η Φεβρουαρίου 2015 και περί ώραν 08.30 να κατέχουν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης ναρκωτικών και μετά από στοχευμένο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε φορτηγό κλειστού τύπου, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι μετέφεραν ηλεκτρική κουζίνα στην οποία βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες δύο συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 2 κιλών και 122 γραμμαρίων, καθώς και μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους 117 γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.
Ως συνήγορος υπεράσπισης τους παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.
-Ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε το ίδιο δικαστήριο στους Β. Τ. του Ρ. Σ. Χ. 33 ετών και Α. Ζ. του Σ. 29 ετών (είχαν καταδικαστεί πρωτοδικώς σε ποινή κάθειρξης 6 ετών), που κρίθηκαν ένοχοι για απόπειρας διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών σε κρατητήρια.
Πρωτοδίκως είχαν κριθεί αθώοι στην ίδια υπόθεση οι Σ. Χ. Κ. του Ε. 19 ετών, D.  Q. του F. 36 ετών και Κ. Κ. του Α. 40 ετών.
Το απόγευμα της 11ης Νοεμβρίου 2014 οι Α. Ζ. και Σ. Χ. κατ΄ εντολή και για λογαριασμό των υπολοίπων, αποπειράθηκαν να εισάγουν στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, ποσότητα ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 24 γραμμαρίων και ποσότητα κοκαΐνης μικτού βάρους  1,7 γραμμαρίων.
Συγκεκριμένα ο 29χρονος κατ΄ εντολή του 36χρονου μετά από τηλεφωνική τους επικοινωνία, το απόγευμα της 11ης Νοεμβρίου 2014-11-13, παρέλαβε από άτομο και σε χρόνο που δεν εξακριβώθηκε από την προανάκριση, μία πλαστική σακούλα με πέντε κρουασάν.
Μέσα σε δύο από αυτά ήταν επιμελώς κρυμμένες, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 11,5 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 12,5 γραμμαρίων και μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 1,7 γραμμαρίων.
Ο 36χρονος έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες στον 29χρονο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα εισήγαγε τα ναρκωτικά στα κρατητήρια του Α.Τ. Ρόδου. Φέρεται ειδικότερα να του είπε να μεταβεί στα κρατητήρια προς το τέλος του επισκεπτηρίου και να αφήσει στους αστυνομικούς τα κρουασάν, που περιείχαν τις ναρκωτικές ουσίες, αναφέροντάς τους ως παραλήπτη τον 33χρονο, όπως και έκανε από κοινού με την 19χρονη.
Το πρωί της 12ης Νοεμβρίου 2014, ο 40χρονος ζητούσε επίμονα από τον αστυνομικό, που εκτελούσε υπηρεσία στα κρατητήρια του Α.Τ. Ρόδου, να του παραδώσει τα «κρουασάν», που είχαν αφήσει από το προηγούμενο βράδυ οι δύο πρώτοι για λογαριασμό του.
Κατά τον έλεγχο των κρουασάν από αστυνομικό του Α.Τ. Ρόδου, τις πρωινές ώρες της 12ης Νοεμβρίου 2014, βρέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια αναζητήθηκαν οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι οι οποίοι εντοπίστηκαν έξω από την οικία τους, επί της οδού Κοδριγκτώνος και συνελήφθησαν.
Εξεταζόμενος ο πρώτος ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα με απόκρυψη από άγνωστο πρόσωπο, που του ζήτησε να μεταφέρει μια σακούλα με κρουασάν στα κρατητήρια, ενώ η δεύτερη αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.
Από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε εμπλοκή των υπολοίπων κατηγορούμενων πλην των δύο πρώτων.
Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρέστη ο δικηγόρος κ. Ν. Μπόλκας.

Πηγή:www.dimokratiki.gr