Ρύθμιση χρεών για οικογένεια δανειοληπτών

343
Σε ρύθμιση του χρέους δανειοληπτών προχώρησε το Ειρηνοδικείο Χανίων με την πρόεδρο της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης Ιωάννα Μελάκη να κάνει λόγο για «απόφαση “βόμβα” για την τράπεζα, αλλά και ” βάλσαμο” για πέντε δανειολήπτες».

Πρόκειται για την υπ’ αριθμ. 444 /2016 απόφαση του Ειρηνοδικείου. Οπως σημειώνει η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πέντε δανειολήπτες, συγγενικά πρόσωπα μεταξύ τους (ζευγάρι, μητέρα συζύγου, γονείς της συζύγου ) μέλη της,  «αφήνουν πίσω τους, τον βραχνά της υπερχρέωσης (συνολικά είχαν χρέος  πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ), σώζουν τα σπίτια τους, ονειρευόμενοι μια νέα οικονομική  αρχή».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «κατέθεσαν και οι πέντε από κοινού αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων, για ένταξη στο ν,3869/2010, καθώς σε κάποια δάνεια υπήρξε αλληλεξάρτηση μεταξύ τους (εγγυητές) αλλά και για μείωση των εξόδων. Όλοι τους είχαν κοινή δανείστρια τράπεζα».

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, μεταξύ άλλων, ρυθμίζει τα χρέη των αιτούντων  με ορισμό μηνιαίας καταβολής  “μηδενικές καταβολές” για  το χρονικό διάστημα τριών  ετών, εξαιρεί από την εκποίηση  την κατοικία τους, κ.α.

CretePlus.gr