Το έγγραφο – ντοκουμέντο ενημέρωσης της CIA στον Κίσινγκερ – Η Κύπρος δεν θα έχει καμία βοήθεια

339

Το έγγραφο – ντοκουμέντο, από τα πολλά που αποδέσμευσε η CIA, έχει ημερομηνία 5 Σεπτεμβρίου 1974 και είναι ενημερωτικό προς τον Χένρι Κίσινγκερ για τον Αττίλα 2.

Σύμφωνα με το militaire.gr, από αυτό το έγγραφο προκύπτει ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν τα πάντα. Ακόμη και τι απώλειες είχαν οι Τούρκοι από τις επιχειρήσεις. Γνώριζαν για τον Αττίλα 2 και ήταν βέβαιοι ότι οι Τούρκοι δεν θα προχωρούσαν παραπέρα.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι οι Κύπριοι δεν έχουν μεγάλες δυνατότητες αντίστασης και επισημαίνουν ότι δεν θα έχουν καμία βοήθεια από την Ελλάδα.

Επίσης, γίνεται σαφές ότι οι δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών δεν έχουν καμία εντολή αντίστασης και ότι οι Βρετανοί δεν πρόκειται να ασχοληθούν όσο οι Τούρκοι τηρούν τα… συμφωνηθέντα και δεν επηρεάζουν τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο.

Στο έγγραφο προς τον Χένρι Κίσινγκερ αναφέρεται ότι ο «Αττίλας 2» θα πιέσει την ελληνική πλευρά να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το έγγραφο.

Πηγή: militaire.gr

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!