Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσει την 13η Ιανουαρίου 2017, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση και για απιστίας ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση, πρώην ταμίας της Δ.Ο.Υ. Καρπάθου, που ενεπλάκη σε σκάνδαλο με τη διαχείριση δημόσιων εσόδων, που απεκάλυψε η «δημοκρατική».
Επιθεωρήτρια µετέβη την 18η Δεκεµβρίου 2012 στη ΔΟΥ Καρπάθου κατόπιν εντολής που έλαβε την 29η Οκτωβρίου 2012 από το Υπουργείο Οικονοµικών.
Αφού διαπίστωσε έλλειμμα ύψους 65.802,76 ευρώ, την 24η Δεκεµβρίου 2012 κάλεσε σε έγγραφες εξηγήσεις τους δύο υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονοµικών, ενώ ενηµερώθηκαν για τις διαπιστώσεις της, οι αρµόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.
Η επιθεωρήτρια διαπίστωσε παραπέρα ότι ενώ ο ισολογισμός της υπηρεσίας παρουσίαζε την 18η Δεκεμβρίου 2012 μετρητά ύψους 180.106,03 ευρώ, μείον τις κρατήσεις του τμήματος εξόδων, ύψους 23.447,78 ευρώ, το ποσό που βρέθηκε στο ταμείο ήταν 18.140,10 ευρώ σε μετρητά και 50.490,41 ευρώ σε επιταγές.
Από τις επιταγές που βρέθηκαν, 10 ύψους 48.909,79 ευρώ, ήταν ακάλυπτες και σφραγίστηκαν την 19η Δεκεμβρίου 2012 στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου.
Φέρεται να προέκυψε μάλιστα ότι οι επιταγές είχαν εκδοθεί το 2011. Στο σώμα επιταγής αναγράφεται το έτος 2012 αλλά έχει γίνει διόρθωση στην ημερομηνία με υπογραφή και σφραγίδα του εκδότη!
Ο ταμίας, απολογούμενος τον Φεβρουάριο του 2015, επέρριψε την ευθύνη, για την υπεξαίρεση στην συγκατηγορούμενή του, πρώην έφορο, η οποία με τη δική της απολογία είχε αποποιηθεί την όποια ευθύνη, επιρρίπτοντας με τη σειρά της τις ευθύνες στον ταμία!
Απολογούμενη ενώπιον της κ. Ανακρίτριας η πρώην έφορος είχε ισχυριστεί, μεταξύ άλλων, ότι ουδέποτε περιήλθαν στην κατοχή της, ως προϊσταμένης της Δ.Ο.Υ., μετρητά χρήματα ή αξιόγραφα, που ανήκαν στο Δημόσιο, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλους ανεξαιρέτως τους προϊσταμένους των Δ.Ο.Υ. όλης της χώρας, αφού η αρμοδιότητά της εξαντλείται στον έλεγχο και στην επαλήθευση των συναλλαγών του υπόλογου διαχειριστή, ο οποίος εισπράττει και καταθέτει σε ειδικό λογαριασμό του Δημοσίου.
Ο συγκατηγορούμενός της είχε, όπως τόνισε εξάλλου, το μοναδικό κλειδί του χρηματοκιβωτίου της Δ.Ο.Υ., όπου εφυλάσσοντο με ευθύνη του εκάστοτε διαχειριστή επιταγές προς είσπραξη και μετρητά για τα οποία αποκλειστικός φύλακας και υπόλογος ήταν ο διαχειριστής.
Η μη εμφάνιση προς είσπραξη από τον μόνο αρμόδιο των επίδικων 10 επιταγών, που εξέδωσε και του παρέδωσε η εταιρεία, συνολικής αξίας 49.879,84 ευρώ, οι οποίες βρέθηκαν ασφράγιστες κατά τον οικονομικό έλεγχο στη Δ.Ο.Υ. οφείλεται, όπως υποστήριξε, σε σκόπιμη παράλειψη του διαχειριστή να τις εμφανίσει προς είσπραξη με προφανή σκοπό να «καλύψει» την εταιρεία με δική του προσωπική ευθύνη διότι για τις επιταγές αυτές είχε εκδώσει κανονικά διπλότυπα είσπραξης που σημαίνει ότι για το δημόσιο θεωρούνται ως εισπραχθέντα τα αντίστοιχα ποσά των επιταγών γι’ αυτό και η απουσία των κονδυλίων θεωρείται αυτοδίκαια ως αδικαιολόγητο έλλειμμα για τον διαχειριστή που εξέδωσε τα αντίστοιχα διπλότυπα είσπραξης παραλείποντας να εμφανίσει προς είσπραξη τις επιταγές.
Ο ταμίας από την άλλη υποστήριξε ότι εκτελούσε εντολές της προϊσταμένης του, ότι ο ίδιος ήταν απόφοιτος της πέμπτης τάξεως του δημοτικού και δεν είχε την απαραίτητη κατάρτιση και πως κράτησε τις επιταγές κατόπιν εντολής της συγκατηγορούμενής του. Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε εξάλλου και για το έλλειμμα.
Από την δικαστική έρευνα που ακολούθησε δεν προέκυψαν ωστόσο ενδείξεις σε βάρος της πρώην προϊσταμένης.
Πηγή:dimokratiki.gr