ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2016

616

Οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών έως 31.12.2016, καταβάλλονται εντός των προθεσμιών που προβλέπονται από τις διατάξεις και τη διαδικασία που ίσχυε σε κάθε εντασσόμενο Φορέα

Οι εισφορές που θα πρέπει να καταβληθούν με βάση το νέο ασφαλιστικό σύστημα άρχισαν να γνωστοποιούνται, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΦΚΑ, σε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, μεταξύ των οποίων και οι δικηγόροι.

Διαβάστε επίσης: Online οι ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ – Πώς θα τις βρείτε

Ωστόσο, αυτή δεν αποτελεί τη μοναδική ανησυχία για τους δικηγόρους, καθώς εκκρεμεί και η καταβολή των εισφορών για το έτος 2016.

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο 2/2017 του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών έως 31.12.2016, καταβάλλονται εντός των προθεσμιών που προβλέπονται από τις διατάξεις και τη διαδικασία που ίσχυε σε κάθε εντασσόμενο Φορέα.

Προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, αναρτώνται τα έγγραφα με τις ασφαλιστικές εισφορές για το έτος 2016, τόσο για το Ταμείο Νομικών όσο και για το Εναίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) – Τομείς Υγείας και Προνοίας Δικηγόρων Αθηνών και Τομέας Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών.

Ταμείο Νομικών

Τις εισφορές των Άμισθων Ασφαλισμένων για το 2016 μπορείτε να δείτε εδώ.

Τις εισφορές για μητέρες ασφαλισμένες για το 2016 μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΕΤΑΑ – Τομείς Υγείας και Προνοίας Δικηγόρων Αθηνών

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Ταμείου για τις ασφαλιστικές εισφορές έτους 2016 εδώ.

Προσοχή: Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η καταβολή των εισφορών γίνεται αποκλειστικά μέσω τράπεζας μέχρι 28-02-2017 και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας.

Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, αναμένεται να δοθεί παράταση για την καταβολή των εισφορών αυτών, πιθανότατα για διάστημα τριών μηνών.

ΕΤΑΑ – Τομέας Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών

Για να δείτε τις ασφαλιστικές εισφορές έτους 2016 πατήστε εδώ(link is external).

Lawspot