Υπόθεση Ρ. Ερωτοκρίτου: Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι

486

Λευκωσία: Ένοχους βρήκε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας τον τέως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου, τους δικηγόρους Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο «Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ».

Όλες οι κατηγορίες έχουν αποδειχθεί πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

Στις 17 Φεβρουαρίου οι αγορεύσεις για μετριασμό ποινής. Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

Η διαδικασία άρχισε σήμερα στις 11 το πρωί και διήρκησε για περισσότερες από οκτώ ώρες.

Την απόφασή τους στην πολύκροτη υπόθεση στην οποία είναι κατηγορούμενος ο παυθείς Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ανακοίνωσαν οι τρεις δικαστές του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Οι κατηγορίες:

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους κατηγορούμενους και κατατέθηκαν χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας είναι:
(1) Δεκασμός δημοσίου λειτουργού κατά παράβαση των άρθρων 100(α)(β) και 29 του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154, όπως τροποποιήθηκε μέχρι σήμερα.
(2) Δωροληψία για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό κατά παράβαση των άρθρων 102 και 29 του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154 όπως τροποποιήθηκε μέχρι σήμερα.
(3) Δωροδοκία οικείων αξιωματούχων κατά παράβαση του άρθρου 4 του περί της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς (Κυρωτικός Νόμος) 23(ΙΙΙ) του 2000, και των άρθρων 2 και 3 της ίδιας σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς του 1999.
(4) Συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά κατά παράβαση του άρθρου 3 (α)(β) του περί Πρόληψης της Διαφθοράς Νόμου Κεφ. 161 ως τροποποιήθηκε μέχρι σήμερα.
(5) Κατάχρηση εξουσίας κατά παράβαση του άρθρου 105 του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154 όπως τροποποιήθηκε μέχρι σήμερα.
(6) Συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης, κατά παράβαση του άρθρου 121 του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154.
(7) Συνωμοσία προς καταδολίευση, κατά παράβαση των άρθρων 302 και 29 του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154 όπως τροποποιήθηκε μέχρι σήμερα.

Δεν θα προβεί σε κανένα σχόλιο, ιδιαίτερα καθ` όσον η δικαστική διαδικασία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την  απόφαση (έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους) του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στην υπόθεση εναντίον του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, των δικηγόρων Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ.

philenews