Έξι χρόνια φυλάκιση στην υπεύθυνη ταμείων σε ΣΠΕ

234

Ποινή φυλάκισης έξι χρόνων επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου στην Μηλίτσα Σορόκκου 47 χρόνων από τη Δρομολαξιά, η οποία κρίθηκε ένοχη κατόπιν παραδοχής σε συνολικά 48 κατηγορίες που αφορούν αδικήματα κλοπής από υπάλληλο, συναλλαγής με αντιπροσώπους που υποδηλώνουν διαφθορά, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κλοπής, εξασφάλισης εκτέλεσης αξιογράφου με ψευδείς παραστάσεις, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, καταρτισμός πλαστού εγγράφου και  κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, από πελάτες του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου – Λάρνακας.

Συνολικά η Σορόκκου απέσπασε το συνολικό ποσό των 312 περίπου χιλιάδων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 18 Αυγούστου 2015 μετά από καταγγελία του εσωτερικού ελεγκτή της τράπεζας για έλλειμμα 82,500 ευρώ στο ταμείο της 47χρονης και άλλων 18 χιλιάδων ευρώ από δύο άλλα ταμεία.

Στην Αστυνομία η Αρχιταμίας παραδέχθηκε ότι πήρε τα λεφτά, ενώ μετά τη σύλληψή της, έγιναν καταγγελίες στο ΤΑΕ Λάρνακας από δύο πελάτες του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου – Λάρνακας ότι η 47χρονη πήρε από τους λογαριασμούς τους χρηματικά ποσά ύψους περίπου 100 χιλιάδων ευρώ, κλοπές τις οποίες επίσης παραδέχθηκε.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου αγορεύοντας για μετριασμό ποινής ο δικηγόρος της 47χρονης επικαλέστηκε το λευκό ποινικό της μητρώο, την άμεση παραδοχή της στην Αστυνομία και στο Δικαστήριο, την συνεργασία της με την Αστυνομία και την έμπρακτη μεταμέλεια της.

Ανέφερε ακόμα ότι «το κίνητρο της κατηγορουμένης για τη διάπραξη των αδικημάτων δεν ήταν η πολυτελής ζωή και η χλιδάτη διαβίωση αλλά η «εκμετάλλευση» που αυτή έτυχε από φιλικό της πρόσωπο που βοηθούσε οικονομικά. Ετσι η 47χρονη κάτω από συνθήκες πίεσης, απόγνωσης, πανικού και σύγχυσης γιατί φοβόταν για την υπόληψη της οικογένειας της, διέπραξε τα αδικήματα υπό το κράτος συναισθηματικής φόρτισης και έντασης».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Δικαστήριο διέταξε όπως επιστραφούν στα δύο παιδιά της τα αυτοκίνητα τα οποία τους αγόρασε η κατηγορούμενη και τα οποία είχαν κατασχεθεί στο πλαίσιο των ερευνών, επισημαίνοντας ότι στο θέμα αυτό υπήρξαν κακοί χειρισμοί από πλευράς της Κατηγορούσας Αρχής.