Αγωγή από ισοβίτισσας – Ζητεί αποζημιώσεις από το κράτος

330

Λευκωσία: Λειτουργούς των Κεντρικών Φυλακών, γιατρούς, καθώς επίσης και την Επίτροπο Διοίκησης θα καλέσει να καταθέσουν στην αγωγή που υπέβαλε ισοβίτισσα, με την οποία ζητεί αποζημιώσεις από τη Δημοκρατία για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση που υποστηρίζει ότι υπέστη.

Πρόκειται για την Ευτυχία Ζαρρή, η οποία εκτίει ποινή ισόβιας φυλάκισης για τη δολοφονία της μικρότερης αδελφής της Έλλης, έγκλημα που διεπράχθη στις 15 Αυγούστου 2008 στο σπίτι τους στον Άγιο Δομέτιο. Η Ζαρρή είχε καταχωρήσει αστική αγωγή εναντίον της Δημοκρατίας διαμέσου του Γενικού Εισαγγελέα, με την οποία διεκδικεί αποζημιώσεις μέχρι 50.000 ευρώ.

Οι λόγοι, όπως παρατίθενται στην αγωγή, αφορούν στον τρόπο κράτησής της όταν τελούσε υπόδικη (την είχαν με κατάδικους), αλλά και γενικότερα τις συνθήκες διαβίωσής της στις φυλακές, πάντα κατά τον χρόνο που βρισκόταν υπό κράτηση.

Επίσης υποστηρίζει ότι μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που είχε κάνει και είχε διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, έτυχε βάναυσης ή και απάνθρωπης ή και εξευτελιστικής ή και ταπεινωτικής μεταχείρισης από τους έχοντες την ευθύνη της φύλαξής της.

Χθες το δικαστήριο όρισε την 27η Μαρτίου ως την ημέρα που θ’ αρχίσει η ακρόαση της αγωγής.

ΠΗΓΗphilenews.com