Θεσσαλονίκη: 4 χρόνια φυλακή σε παιδόφιλο που “ψάρεψε” μέσω διαδικτύου 11χρονο για να τον εκμεταλλευτεί σεξουαλικά

198

Ένοχο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έναν 50χρονο, ο οποίος «ψάρεψε» με ψεύτικο προφίλ ανήλικο αγόρι σε δημοφιλές μέσο κοινωνικό δικτύωσης προκειμένου να το εκμεταλλευτεί σεξουαλικά.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εισαγγελέας της έδρας έκανε λόγο για «παιδόφιλο» και «αλιευτή παιδικών ψυχών», τονίζοντας ότι το μόνο κίνητρο του κατηγορούμενου ήταν να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις. «Οι γονείς στάθηκαν τυχεροί διότι εντόπισαν εγκαίρως τα μηνύματα» ανέφερε η ίδια που ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου.

Συντασσόμενο με την εισαγγελική πρόταση το δικαστήριο τον τιμώρησε με φυλάκιση 4 ετών, ποινή η οποία δεν ανεστάλη, αλλά μετατράπηκε προς 5 ευρώ, τη μέρα. Μετά την ετυμηγορία ο 50χρονος οπτικός άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπόθεση διαδραματίστηκε το 2014, όταν ο κατηγορούμενος, χρησιμοποιώντας ψεύτικο προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε «φίλο» τον 11χρονο -τότε- μαθητή. Όπως κατατέθηκε στη δίκη, γνωρίστηκαν μέσω τρίτου «φίλου», ένα 17χρονο αγόρι, για το οποίο δεν έγινε γνωστό εάν το προφίλ του ανήκε σε υπαρκτό ή ανύπαρκτο πρόσωπο. Οι συζητήσεις που ακολούθησαν μέσω αποστολής μηνυμάτων έφτασαν σε σεξουαλικά θέματα.

Όπως τόνισε ο συνήγορος της οικογένειας του αγοριού, μέσα σε 850 σελίδες που καταγράφηκαν σε cd από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, περιγράφονται οι μεταξύ τους διάλογοι, όπου ανάμεσα στα άλλα ο κατηγορούμενος εμφανίζεται άλλοτε πρόθυμος «να μυήσει σε σεξουαλικές συμπεριφορές» τον ανήλικο κι άλλοτε εκφράζει την επιθυμία του «να κάνει σεξ» μαζί του, ακόμη και να «τον βιάσει».

Ύστερα από τέσσερις μήνες και αλλεπάλληλες συνομιλίες, οι γονείς του 11χρονου ανακάλυψαν κάποια μηνύματα και απευθύνθηκαν στην Αστυνομία. Όπως διαπιστώθηκε, ο κατηγορούμενος ενήλικας ζούσε στην Αθήνα, ενώ το αγόρι στη Θεσσαλονίκη και κατά την εισαγγελέα, η απόσταση ήταν αυτή που απέτρεψε ενδεχόμενη συνάντησή τους.

Για «πατρικές συμβουλές» που έδινε στο αγόρι, για το οποίο υπέθεσε ότι ήταν μεγαλύτερο σε ηλικία, μίλησε στην απολογία του ο κατηγορούμενος, αρνούμενος την κατηγορία, ενώ είπε ότι συζητούσαν τα «τρέχοντα νέα». Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έπεισαν τους δικαστές που αποφάσισαν την καταδίκη του.