Καταδικάστηκε Άγγλος για θανατηφόρο τροχαίο

160

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων 61χρονος Άγγλος, ο οποίος πριν από επτά χρόνια είχε εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα το θάνατο ενός 34χρονου και το σοβαρό τραυματισμό της 30χρονης συζύγου του τελευταίου!

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό προχθές και το δικαστήριο επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ στον αλλοδαπό.

Σημειώνεται ότι πρωτόδικα τον Οκτώβριο του 2014 ο αλλοδαπός είχε καταδικαστεί για την ίδια υπόθεση σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και έξι μηνών.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2010 στις 7 το απόγευμα, στη «στροφή θανάτου» όπως τη χαρακτηρίζουν οι ντόπιοι στις Καλυθιές, λίγο μετά τα φανάρια για την είσοδο του χωριού.

Πρόκειται για ένα σημείο όπου αρκετοί συνάνθρωποι μας έχουν αφήσει τη τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο από τροχαίο, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν είτε σοβαρά είτε ελαφρά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 34χρονος κινούνταν με τη δίκυκλη μοτοσικλέτα του και με κατεύθυνση προς Ρόδο, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Καλυθιών- 12ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής οδού Ρόδου – Λίνδου.
Τότε ξαφνικά και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 61χρονος αλλοδαπός, ξέφυγε από τη πορεία του μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με το δίκυκλο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 34χρονου Γεωργίου Φωτεινόπουλου και το σοβαρό τραυματισμό της 30χρονης –τότε-  συζύγου του.

Ο οδηγός του ι.χ. συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αφάντου, οι οποίοι σε έλεγχο που του έκαναν διαπίστωσαν ότι βρισκόταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, γεγονός που αναφέρεται και στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

ΠΗΓΗΡΟΔΙΑΚΗ