Στη δικαιοσύνη για τη φονική πτώση του δέντρου

344

Η οικογένεια του άτυχου επιχειρηματία κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης σε βάρος του δήμου Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση του θανάτου του Δημήτρη Κωστάκη, με τους κληρονόμους του να διεκδικούν τεράστιες αποζημιώσεις από τον Δήμο Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο 58χρονος επιχειρηματίας είχε βρει φριχτό θάνατο λίγο μετά τις 10 το πρωί εκείνης της Τετάρτης, όταν, κινούμενος από Σούδα προς Χανιά με το φορτηγάκι του (τύπου βαν) ένα τεράστιο κλαδί αποκόπηκε από το δέντρο, διέλυσε το όχημα και συνέθλιψε τον ίδιο.

Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και αυτός ήταν και ο λόγος που το πλοίο της γραμμής -στο οποίο επέβαινε ο Κωστάκης- είχε «δέσει» στη Σούδα με καθυστέρηση σχεδόν τεσσάρων ωρών.

«Μπαλάκι» οι ευθύνες

Έκτοτε για την οικογένεια ξεκίνησε ένα δεύτερο δράμα, στην προσπάθειά τους να βρουν απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος.

Δήμος και Περιφέρεια, επικαλούμενοι μια σειρά από νόμους, νομολογίες και κανονισμούς δήλωναν αναρμόδιοι και «πετούσαν» ο ένας στον άλλον, αποποιούμενοι κάθε ευθύνη για τις πιθανές παραλείψεις στο κλάδεμα των δέντρων.

Μάλιστα,  σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην αίτηση για αποζημίωση που είχαν υποβάλει οι κληρονόμοι, από τότε, έλαβαν απάντηση ότι «δεν είναι αρμόδιοι και ότι λυπούνται (!) για το γεγονός».

Κατατέθηκε η Αγωγή 

Τελικά, έναν χρόνο μετά, η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης, καθώς κατατέθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Χανίων αγωγή αποζημίωσης (θετικές ζημίες και χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης) εκ μέρους των κληρονόμων του εναντίον και των δύο, δηλαδή του Δήμου Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης. Πλέον, είναι στην αρμοδιότητα των Δικαστηρίου να εξετάσει τα στοιχεία που υπάρχουν και να αποφασίσει για το ποιός ευθύνεται.

ΠΗΓΗcretalive.gr