Χάρτης της Παγκόσμιας Τράπεζας απεικονίζει το Βόρειο Αιγαίο ως τουρκικό

282

 

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιόνγκ Κιμ απέστειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς με την οποία τον καλεί να διορθώσει χάρτη που έχει αναρτηθεί στο επίσημο site του Οργανισμού ο οποίος, απεικονίζει το Βόρειο Αιγαίο ως μέρος της τουρκικής επικράτειας.

«Το Βόρειο Αιγαίο δεν είναι Τουρκία» τονίζει στην επιστολή του ο κ. Αμυράς.

«Ο συγκεκριμένος χάρτης απεικονίζει χρηματοδοτούμενες από την Παγκόσμια Τράπεζα δραστηριότητες και στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου εμφανίζει το τουρκικό πρόγραμμα ‘‘Turkey SME Energy Efficiency Project GEF (P122178)’’ εντός των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων με την ένδειξη ‘‘Νorth Aegean, Turkey’’» επισημαίνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού.

Ο κ. Αμυράς στην επιστολή τους εκφράζει την πεποίθησή του ότι η αναφορά έγινε εκ παραδρομής και ζητά την άμεση διόρθωση του χάρτη.

ΕΝΙΚΟΣ

Διαβάστε αυτό πριν αποχωρήσετε!
Το Νομικό μας Γραφείο απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις προσφέροντας δωρεάν νομική ενημέρωση, μέσω νομικής αποδελτίωσης και ποικίλων νομικών πληροφοριών, που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένα Like στις σελίδες μας κοινωνικής δικτύωσης θα αποτελέσει για όλους μας μία ηθική αναγνώριση και θα ενισχύσει το έργο μας. 
Σας ευχαριστούμε!