Να ανατρέψει όλους τους προανακριτικούς ισχυρισμούς του θα επιχειρήσει ενώπιον του Τριμελούς Kακουργιοδικείου του Μπουρχάνιε Τουρκίας, στην δίκη που ξεκινά την 21η Μαρτίου 2017, 31χρονος Ροδίτης κρεοπώλης, που διαμένει στο δημοτικό διαμέρισμα Πεταλούδων, ο οποίος συνελήφθη στο Αϊβαλί της Τουρκίας, από υπαλλήλους του τελωνείου του Ιψάλα, την 4η Αυγούστου 2016, για απόπειρα μεταφοράς και για κατοχή ποσότητας 49 κιλών και 428 γραμμαρίων ηρωίνης, σε 96 συσκευασίες, περιτυλιγμένες με χαρτί καρμπόν.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η τεράστια ποσότητα ηρωίνης βρέθηκε σε ένα αυτοκίνητο τύπου SUV μάρκας Volkswagen ο αριθμός κυκλοφορίας του οποίου είναι καταχωρημένος, στο όνομα του 31χρονου.
Ο Ροδίτης κατηγορούμενος, διατείνεται συγκεκριμένα ότι δεν εγνώριζε ότι θα μετέφερε ηρωίνη, ότι δεν είχε καμία σχέση με την ποσότητα των ναρκωτικών, που βρέθηκε μετά από ακτινοσκοπικό έλεγχο και έλεγχο σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών σε ειδικές κρύπτες στο αυτοκίνητό του και ούτε είχε δει τα ναρκωτικά και τέλος ότι είχε πραγματοποιήσει το ίδιο δρομολόγιο για λογαριασμό της ίδιας σπείρας ακόμη μια φορά τρείς μήνες πριν την σύλληψή του.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής», ο κατηγορούμενος διατείνεται ότι η προανακριτική του κατάθεση ελήφθη υπό πίεση και χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, διαψεύδοντας τα όσα είχε παραχωρήσει και τονίζοντας ότι κάποιο άτομο ονόματι «Λάμπρος» του είχε παραχωρήσει το αυτοκίνητο προκειμένου να μεταβεί στην Τουρκία και να παραλάβει 15.000 ευρώ τα οποία δεν μπορούσαν να του στείλουν λόγω των περιορισμών των capital controls.
Yποστηρίζει ότι άγνωστοι, πιθανότατα με δεύτερο κλειδί αφαίρεσαν το αυτοκίνητο έξω από το ξενοδοχείο, όπου το είχε αφήσει και τοποθέτησαν σ’ αυτό εν αγνοία του τα ναρκωτικά.
Ο 31χρονος, είχε υποστηρίξει προανακριτικά, ότι γνώρισε στη Ρόδο, σε νυχτερινό κέντρο του νησιού, έναν Αλβανό, ονόματι Λάμπρο, αγνώστων λοιπών στοιχείων, τον οποίο παρουσιάζει ως μέλος συμμορίας, που δραστηριοποιείται στην Αθήνα.
Το συγκεκριμένο άτομο, όπως φέρεται να είχε καταθέσει αρχικώς, τον ρώτησε αν θέλει να κερδίσει χρήματα και εκείνος δέχτηκε λόγω της κακής οικονομικής του κατάστασης (υποστηρίζει ότι τα έσοδα του ήταν 800 ευρώ τον μήνα και ότι διαμένει στην οικογενειακή του στέγη).
Ισχυρίστηκε αρχικά ότι συνάντησε τον Αλβανό στην Αθήνα ο οποίος του υποσχέθηκε ότι θα του έδινε αμοιβή ύψους 5.000 ευρώ και θα του κατέβαλλε το ποσό των 1.700 ευρώ για τα έξοδα του ταξιδιού.
Ο ίδιος Αλβανός του διέθεσε και δύο κάρτες κινητού τηλεφώνου για να χρησιμοποιήσει στις επικοινωνίες τους και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο 31χρονος, μετέβη οδικώς στην Κωνσταντινούπολη δύο μέρες πριν την σύλληψή του και άφησε το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, έξω από ξενοδοχείο. Το αυτοκίνητο ανέλαβε το κύκλωμα και συγκεκριμένα άτομα τα οποία δεν γνωρίζει, που είχαν δεύτερο κλειδί και αφού τοποθέτησαν προφανώς σε ειδικές κρύπτες τα ναρκωτικά το άφησαν έξω από το ξενοδοχείο για να το παραλάβει.
Όταν έφτασε στην Κωνσταντινούπολη κάνοντας χρήση της μιας κάρτας sim που του είχε δώσει ο Αλβανός του έστειλε μήνυμα για να τον ενημερώσει ότι έφτασε κι ότι είναι στο ξενοδοχείο και μετά πέταξε την κάρτα, όπως του είχε ζητηθεί.
Ακολούθως πήρε το αυτοκίνητο και με την βοήθεια και χρήση συστήματος GPS ταξίδεψε μέσω Ανκάρα και Ισμέρ στο Αϊβαλί. Στην συνέχεια σκόπευε να ταξιδέψει στην Μυτιλήνη και από εκεί στην Αθήνα για να παραδώσει το αυτοκίνητο στον Αλβανό.
Ο 31χρονος, που τονίζει σε όλους τους τόνους ότι είχε ανάγκη τα χρήματα και χρησιμοποιήθηκε, επεσήμανε ότι όταν έφτασε στο Αϊβαλί έκανε χρήση και της δεύτερης κάρτας sim που του είχε δώσει ο Αλβανός και του απέστειλε μήνυμα για να τον ενημερώσει ότι βρισκόταν στο λιμάνι. Ακολούθως, όπως είπε, πέταξε και την δεύτερη κάρτα.
Θυμίζουμε ότι η πρώτη εγγραφή του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου στο όνομα του Ροδίτη έγινε την 30η Μαρτίου 2016 στην Ανατολική Αττική, ενώ αυθημερόν κατατέθηκε αίτημα το οποίο και ικανοποιήθηκε για την αλλαγή του αριθμού κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
Το αυτοκίνητο αγοράστηκε από έναν Ροδίτη, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έγιναν διαγραφές εγγραφών στο αυτοκίνητο αμέσως μετά την αλλαγή του αριθμού κυκλοφορίας του.
Θυμίζουμε ακόμη ότι τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν από σκύλο ανιχνευτή σε τρεις κρύπτες δεξιά και αριστερά του αυτοκινήτου κάτω από την καμπίνα επιβατών στον πυθμένα του οχήματος.
Τα ναρκωτικά είχαν τυλιχθεί, όπως προαναφέρθηκε, σε φύλλα καρμπόν καθώς, όπως αναφέρουν οι αρχές της Τουρκίας, δεν θα εντοπίζοντο από ακτινοσκοπικό έλεγχο του οχήματος. Η αξία της ηρωίνης που κατασχέθηκε ανέρχεται σε 2.966.000 λίρες Τουρκίας.
Στην ίδια κρύπτη βρέθηκε και ένα μαύρο σακίδιο, το περιεχόμενο ωστόσο του οποίου δεν ανακοινώθηκε από τις αρχές.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι στο όχημα είχαν προηγηθεί δύο έλεγχοι χωρίς να προκύψει κάτι το επιλήψιμο.
Η σύλληψη του 31χρονου Ροδίτη, έχει απασχολήσει εντόνως τα ΜΜΕ της γείτονος. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τρεις επιτελείς του Τελωνείου που συμμετείχαν στην επιχείρηση για τον εντοπισμό της ποσότητας ηρωίνης τιμήθηκαν σε τελετή, που έγινε πρώτο θέμα στην εφημερίδα «Sozcu» της Τουρκίας.
Οι δικηγόροι του 31χρονου έχουν υποβάλει μια σειρά από αιτήματα στις τουρκικές αρχές για να αποδείξουν ότι ο εντολέας τους δεν είχε καμία γνώση ότι μετέφερε ηρωίνη και συγκεκριμένα αίτημα για δακτυλοσκόπηση των συσκευασιών ηρωίνης που κατασχέθηκαν, έλεγχο από το video εξωτερικής μαγνητοσκόπησης στον χώρο στάθμευσης που είχε αφήσει το αυτοκίνητο και αίτημα για να εξεταστεί ιατρικά και ψυχιατρικά καθώς έχει υποστεί τραύμα στο κεφάλι στο παρελθόν και λαμβάνει αγωγή.
Σημειώνεται ότι το θέμα παρακολουθεί από κοντά στο Υπουργείο Εξωτερικών και ο γενικός γραμματέας απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος.
Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής και Γιάννης Ιωαννίδης.
Προηγούμενο άρθροΑποκάλυψη: Νέο εθνικό ταμείο για «έξτρα» σύνταξη
Επόμενο άρθρο Ανάρτησε στο Facebook γυμνές φώτο της συντρόφου του!