Νέα ντοκουμέντα-φωτιά για την υπόθεση Γιακουμάκη

609

Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα που περιέχονται σε πολυσέλιδη αναφορά η οποία κατατέθηκε ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών δρομολογούν εξελίξεις-φωτιά στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Δυο χρόνια μετά τον χαμό του νεαρού φοιτητή, την στιγμή που η ανακριτική διαδικασία που διερευνά το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας “καρκινοβατεί”, ο ιδιωτικός ερευνητής, Κώστας Σπύρου, εκπροσωπόντας όπως λέει συγγενή του άτυχου Βαγγέλη κατέθεσε αναφορά μαζί με φωτογραφικά ντοκουμέντα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Στην αναφορά του που δημοσιεύει το ereportaz o ιδιωτικός ερευνητής καταγράφει ότι ο Γιακουμάκης δολοφονήθηκε εξαιτίας χτυπημάτων στο σώμα και στο κεφάλι. Από την έρευνά του προκύπτει ότι προτού ξεψυχήσει ο νεαρός φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων δέχτηκε τέσσερα ιδιαίτερα βίαια χτυπήματα τα οποία προκάλεσαν κατάγματα στην κλείδα και στην κεφαλή του βραχιονίου, με ένα αντικείμενο που σύμφωνα με τη γνωμάτευσή του πρέπει να ήταν σιδερόβεργα.

Η αρχή για την διερεύνηση της υπόθεσης από την ομάδα του ereportaz έγινε κατόπιν δημοσιεύματος του gossip-tv που ανέφερε τις νέες εξελίξεις στο πολύκροτο σίριαλ.

Ο Κώστας Σπύρου

Ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι, σύμφωνα πάντα με τον κ. Σπύρου, πρώτα εξουδετέρωσε τον άτυχο φοιτητή, με τα χτυπήματα στην κλείδα τα οποία τον γονάτισαν και του δημιούργησαν πόνους και αδυναμία αντίδρασης και μετά τον χτύπησε στο κεφάλι.

Θεωρεί, δηλαδή, πως όλα τα χτυπήματα ήταν προθανάτια και δεν υποστηρίζουν σε καμία περίπτωση υπόθεση αυτοκτονίας (ανύπαρκτες ενδείξεις επούλωσης όπως χαρακτηριστικά αναφέρει).

Το ereportaz δημοσιεύει ολόκληρη την πολυσέλιδη αναφορά του κ. Σπύρου.

Στην έκθεσή του υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία, αφού εξηγεί λεπτομερειακά τι είδους κατάγματα υπέστησαν τα οστά και σε τι κατάσταση βρέθηκε το πτώμα, απορρίπτοντας ξεκάθαρα το σενάριο του να επέλεξε ο ίδιος ο Γιακουμάκης να πέσει σε λασπόνερα και να αυτοκτονήσει σε αυτό το σημείο.

Επιστημονικά επίσης εξηγεί πως σε μία τέτοια περίπτωση θα είχε εντοπιστεί έστω ένας λάκος 50 εκατοστών – που δεν βρέθηκε – και ότι ο βαθμός σήψης θα ήταν πολύ μεγαλύτερος. Επιπλέον ο έμπειρος ιδιωτικός ερευνητής ζητεί –εύλογα- την υπόθεση να αναλάβει ειδικός εφέτης ανακριτής προκειμένου να “τρέξει” γρηγορότερα η έρευνα.

Παράλληλα στο πλαίσιο του έυλογου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος και της έρευνας επιλέγουμε να δημοσιοποποιήσουμε μερικές από τις φωτογραφίες που βρίσκονται στην διάθεσή μας και είναι αμφίβολο εάν συμπεριλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία που βρίσκεται στην ανακρίτρια Ιωαννίνων.

Ξεκαθαρίζουμε ότι επιλέγουμε να δημοσιοποιήσουμε μόνο εκείνες που παρουσιάζουν επιστημονικό ενδιαφέρον καθώς σε αυτές -σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή– απαθανατίζονται τα κατάγματα στο χέρι και όχι το σύνολο του υλικού που βρίσκεται στην διάθεσή μας.

ΠΗΓΗereportaz.gr