Ξεκίνησε στο Παρίσι η δίκη 20 μελών τζιχαντιστικής οργάνωσης

333

Τρομοκρατική επίθεση εναντίον ενός εβραϊκού σούπερ μάρκετ το 2012, σχεδιασμός επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών και ταξίδια στη Συρία: ξεκίνησε σήμερα στο Παρίσι η δίκη είκοσι ανδρών που κατηγορούνται ότι ανήκουν σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη τζιχαντιστική οργάνωση.

Τρία χρόνια πριν τις επιθέσεις του 2015 στο Παρίσι η οργάνωση που αποτελείται από νεαρούς άνδρες που κατάγονται από το Τορσί (συνοικία του Παρισιού) και τις Κάννες είχε χαρακτηριστεί από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία ως η πιο επικίνδυνη που έχει εξαρθρωθεί στη Γαλλία μετά τις επιθέσεις της αλγερινής οργάνωσης GIA το 1995.

Ηλικίας 23 με 33 ετών οι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν ενώπιον ειδικού δικαστηρίου, αρμόδιου να δικάζει τρομοκρατικά εγκλήματα που αποτελείται αποκλειστικά από επαγγελματίες δικαστές. Δέκα από τους κατηγορούμενους βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση, επτά είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και τρεις καταζητούνται.

Κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, και για την επίθεση σε ένα εβραϊκό σούπερ μάρκετ στη Σαρσέλ, μια περιοχή του Παρισιού στις 19 Ιανουαρίου 2012.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει ως τις 7 Ιουλίου, ενώ οι περισσότεροι κατηγορούμενοι, αν κριθούν ένοχοι, κινδυνεύουν να τους επιβληθούν ποινές από 30 χρόνια κάθειρξη ως ισόβια.

ΠΗΓΗΗΜΕΡΗΣΙΑ