«Ξύπνησαν μνήμες»: Στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση του βιασμού ενός κοριτσιού

258
Στις 31 Μαϊου θα συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία με την εξέταση μαρτύρων, για την υπόθεση βιασμού ενός ανήλικου κοριτσιου από τη Σητεία.

Η υπόθεση του διπλού εκδικάζεται από χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου και στο εδώλιο κάθονται δύο νεαροί Βούλγαροι, οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι από τον Ιανουάριο του 2016 οπότε και έγινε γνωστή η καταγγελία στην Αστυνομία.

Συμφωνα με την εφημερίδα «Πατρις» οι δύο αλλοδαποί αρνούνται την κατηγορία του βιασμού και ισχυρίζονται ότι η ανήλικη με τη θέλησή της συνευρέθηκε ερωτικά μαζί τους.

Τι ειπωθηκε χθες

Κατά τη χθεσινή ημέρα η ακροαματική διαδικασία εξαντλήθηκε στην κατάθεση της ανήλικης, η οποία έδωσε τη δική της εκδοχή για τα όσα συνέβησαν τόσο τη συγκεκριμένη ημέρα του διπλού βιασμού όσο και μερικούς μήνες πριν.

Οπως σημειώνει η «Πατρις» το κορίτσι είπε μεταξύ άλλων πως οδηγήθηκε σε ερημική τοποθεσία έξω από το χωριό όπου εκεί ο ένας τη βίασε για πρώτη φορά. Περιέγραψε στο δικαστήριο ότι προσπάθησε να αντισταθεί, όμως ο Βούλγαρος την τράβηξε από το χέρι και την ξάπλωσε στο έδαφος.

Εκείνη φοβήθηκε και δεν αντέδρασε περαιτέρω. Ο δεύτερος δεν πρόλαβε να κάνει κάτι καθώςη μικρότερη αδελφή της τους είχε ακολουθήσει και την πήρε στο σπίτι τους. Υποστήριξε ότι έβαλε τα κλάματα και ζήτησε από την αδελφή της να μην αποκαλύψει το παραμικρό στους γονείς τους γιατί φοβόταν ότι θα τη δείρουν. Ο καταγγελλόμενος διπλός

βιασμός τοποθετείται χρονικά λίγους μήνες αργότερα και ενώ η ίδια βρισκόταν με το σχολείο της σε εκδρομή στην πόλη της Σητείας.

Η κοπέλα κατήγγειλε ότι οι δύο αλλοδαποί την επιβίβασαν με τη βία στο αυτοκίνητο και την οδήγησαν σε μία στάνη. «Θα δεις τι ξύλο θα φας τώρα» φέρεται να την απείλησε ο ένας εκ των δύο. Εκεί, όπως περιέγραψε, τη βίασαν διαδοχικά. Μάλιστα ο ένας βιντεοσκόπησε με το κινητό του τηλέφωνο τη σκηνή. «Είχα τρομάξει και δεν μιλούσα» είπε στο

δικαστήριο. «Τους είπα ότι δεν ήθελα και τους παρακαλούσα να σταματήσουν». Στη συνέχεια την εγκατέλειψαν έξω από την πόλη της Σητείας με τον έναν εκ των δύο να την προειδοποιεί «την επόμενη φορά θα πάθεις χειρότερα». Η κοπέλα κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ένιωθε πολύ άσχημα, ότι σιχαινόταν τον εαυτό της και ότι για αρ-

κετούς μήνες μετά έβλεπε αγόρια και τα έφτυνε. Η Αστυνομία ενημερώθηκε για το περιστατικό από μία φίλη της ανήλικης, η οποία έσπευσε να ενημερώσει μία καθηγήτριά τους.