Ποινή κάθειρξης 15 ετών σε ραδιοφωνικό παραγωγό για αποπλάνηση ανηλίκων

385

Σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματική ποινή ύψους 200.000 ευρώ, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 44χρονος, που κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου και κατοχή πορνογραφικού υλικού. Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί πέρυσι τον Μάιο…

όταν οι γονείς ενός 6χρονου κοριτσιού από περιοχή του Κιλκίς, τον κατήγγειλαν ότι είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της κόρης τους, στη διάρκεια πασχαλινού τραπεζιού όπου ήταν καλεσμένος. Μάλιστα, κατηγορείτο για βιασμό της 6χρονης, πράξη για την οποία όμως το Δικαστήριο τον αθώωσε.

Μετά τη σύλληψή του, εντοπίστηκε στο σπίτι του πορνογραφικό υλικό το οποίο αντάλλασε -μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης- με 16χρονη από περιοχή της Καβάλας. Επρόκειτο για κοπέλα με ειδικές ανάγκες, την οποία είχε πείσει να του αποστείλει προσωπικές φωτογραφίες με πορνογραφικό περιεχόμενο, ενώ ανάλογες φωτογραφίες απέστειλε κι εκείνος.

Ο 44χρονος, που μεταξύ άλλων δήλωσε ραδιοφωνικός παραγωγός, αρνήθηκε στην απολογία του, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, την πράξη της αποπλάνησης στην περίπτωση της 6χρονης, ενώ όσον αφορά την κατηγορία για κατοχή και παραγωγή πορνογραφικού υλικού που συνδεόταν με την 16χρονη, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε την πραγματική της ηλικία και θεωρούσε ότι ήταν ενήλικη.

Μετά την απόφαση του Δικαστήριο ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές, αφού η έφεσή του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗdirectnews.gr