Προσέλαβε κι άλλη διάσταση η υπόθεση με τους γιατρούς που κρίθηκαν ένοχοι

335

Kι άλλη διάσταση έχει η υπόθεση με κατηγορούμενους δύο ιατρούς, του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, που κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια βρέφους, ηλικίας 13 μηνών, που εκδικάστηκε προχθές από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου και οδήγησε στην καταδίκη τους σε ποινή  φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια βρέφους, ηλικίας 13 μηνών.
Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κλήθηκε για εξέταση υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας security, που απασχολείτο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, προκειμένου να καταθέσει ότι την επίμαχη ημέρα και συγκεκριμένα την 5η Νοεμβρίου 2010 οι γονείς μετέφεραν το παιδί στο νοσοκομείο την 03.30 τα ξημερώματα, κι ότι αυτός παρέλαβε το αυτοκίνητό τους για να το σταθμεύσει, προς εξυπηρέτησή τους, λόγω του επείγοντος.
Ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων κ. Γρ. Μοράρης, υπέβαλε στο δικαστήριο βεβαίωση της εργοδότριας εταιρείας του υπαλλήλου από την οποία προέκυψε ότι ο μάρτυρας εργαζόταν την επίμαχη ημέρα από το μεσημέρι έως την 22.30(!!) και ζήτησε την αυτόφωρη σύλληψή του για ψευδορκία.
Ο ίδιος έκανε λόγο, απαντώντας στον κ. Μοράρη και στο δικαστήριο, για πλασματικές μισθολογικές καταστάσεις, υποστηρίζοντας ότι ήταν στην φύλαξη της εισόδου του νοσοκομείου, όταν έφτασαν οι γονείς, με αποτέλεσμα ο Εισαγγελέας της έδρας να επισημάνει ότι είτε διαπράχθηκε το αδίκημα της ψευδορκίας είτε της συνέργειας σε απάτη σε βάρος του ΙΚΑ.
Τελικώς δεν εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία αλλά η Πρόεδρος της έδρας ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία για να ασκήσει την προσήκουσα ποινική δίωξη.
Η κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα για τη συγκεκριμένη ώρα άφιξης των γονέων και του αδικοχαμένου παιδιού τους, όπως τόνισαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, είχε ουσιώδη επιρροή στη δίκη, διότι ο δεύτερος κατηγορούμενος ιατρός είχε υποστηρίξει ότι είχε ενημερωθεί στις 04.50 της ίδιας ημέρας και δεν είχε παραλείψει να ασκήσει τα καθήκοντά του, όπως και η τρίτη κατηγορούμενη, η οποία ούτως η άλλως αθωώθηκε.
Σημειώνεται ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου προγραμματίζει έκτακτη γενική συνέλευση στην οποία θα προσκληθεί και ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Ιατρών προκειμένου να τοποθετηθούν στο συγκεκριμένο θέμα και στο θέμα συνολικά των διώξεων εις βάρος ιατρών.

ΠΗΓΗdimokratiki.gr