Συνεχίστηκε και χθες η δίκη για τον βιασμό ανήλικης από μητέρα, παππού και θεία

252

Συνεχίστηκε χθες κεκλεισμένων των θυρών και διεκόπη για την 15η Μαϊου 2017 η εκδίκαση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της πολύκροτης υπόθεσης βιασμού και αποπλάνησης κοριτσιού, ηλικίας 7 ετών με κατηγορούμενους την μητέρα, τον παππού και την θεία του, κατοίκους Ρόδου.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» το πρωτόδικο δικαστήριο έχει επιβάλει ποινή κάθειρξης 35 ετών στη μητέρα του θύματος και ποινή κάθειρξης 25 ετών στον παππού του και στην θεία του, ενώ έχει κρίνει αθώα την γιαγιά του.
Χθες κατέθεσαν στο δικαστήριο 5 μάρτυρες υπεράσπισης, ένας μάρτυρας κατηγορίας και ένας τεχνικός σύμβουλος και η δίκη θα συνεχιστεί με την λήψη καταθέσεων από άλλους μάρτυρες υπεράσπισης ενώ αναμένεται να κριθεί και αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης να κληθούν για κατάθεση ένας κοινωνικός λειτουργός και ένας παιδοψυχολόγος που έχουν συντάξει εκθέσεις γύρω από την κατάσταση του φερόμενου ως θύματος.
Χθες σημειώθηκε εξάλλου και ένταση στη δίκη με αποτέλεσμα την ολιγόλεπτη διακοπή αυτής μεταξύ της κατηγορούμενης μητέρας και του κατήγορου πρώην συζύγου της κατά την διάρκεια κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης του τελευταίου με μάρτυρα υπεράσπισης.
Θυμίζουμε ότι ο μηνυτής πατέρας και η κατηγορούμενη μητέρα της παιδίσκης είχαν τελέσει γάμο στις 11 Νοεμβρίου 1995. Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2000 ο μηνυτής και η μητέρα της παιδίσκης τελούν σε διάσταση και στο πλαίσιο της επικοινωνίας που ρυθμίστηκε δικαστικώς, η μητέρα φέρεται να πήρε την ανήλικη θυγατέρα της από την οικία του μηνυτή και την πήγε στο σπίτι της, όπου βρισκόταν και η δεύτερη κατηγορουμένη, αδελφή της. Αυτό έγινε πριν την εορτή του Πάσχα 2003 σε μη ακριβώς προσδιορισμένη ημερομηνία.
Εκεί, όπως καταγγέλθηκε, η πρώτη κατηγορουμένη, και ενώ η δεύτερη κρατούσε σφιχτά τα χέρια της ανήλικης, την ακινητοποίησε, έπεσε πάνω στην ανήλικη και έβαλε το χέρι της μέσα στο αιδοίο της, προκαλώντας της πόνο και αιμορραγία.
Το Νοέμβριο του 2003 η κατηγορουμένη μητέρα πήγε να πάρει την κόρη της για επικοινωνία, αλλά η μικρή αρνήθηκε πεισματικά να πάει μαζί της.
Όταν ο μηνυτής ρώτησε την κόρη του γιατί αρνείται να πάει με τη μητέρα της, αυτή φέρεται να του απάντησε ότι στην τελευταία συνάντησή τους, πριν το Πάσχα 2003, η μητέρα της έβγαλε το εσώρουχο και, ενώ η θεία της, δεύτερη κατηγορούμενη, την κρατούσε σφιχτά από τα χέρια, η μητέρα της τής άνοιξε τα πόδια και της πείραξε το γεννητικό της όργανο.
Την ερώτησε γιατί δεν του το είπε αμέσως, κι η μικρή απάντησε ότι η μητέρα της την απείλησε ότι θα σκοτώσει τον πατέρα της και την ίδια με όπλο.
Σε βάρος της κατηγορείται ότι έχει ασελγήσει και ο παππούς της.
Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίστηκαν ότι οι καταθέσεις της ανήλικης ήταν αποτέλεσμα επηρεασμού από τον πατέρα και τους γονείς του με τους οποίους υπάρχει μεγάλη ένταση λόγω του χωρισμού.
Και ότι με αυτό τον τρόπο πέτυχαν την αφαίρεση της επιμέλειας από την μητέρα της.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος και Χ. Σύψας (Αθηνών) και ως συνήγορος πολιτικής αγωγής παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ευάγγελος Λεβέντης.

ΠΗΓΗdimokratiki.gr