Απορίες για την τύχη διεθνών ενταλμάτων σύλληψης για την πολύκροτη υπόθεση
Εντυπωσιακό παρασκήνιο αναπτύσσεται πάλι για την υπόθεση του πλοίου Noor-1με το οποίο είχαν μεταφερθεί -το καλοκαίρι του 2014- δύο τόνοι ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα.
Πριν από μερικές ημέρες ζητήθηκε «εκτάκτως» η μεταγωγή του βασικού κατηγορουμένου 43χρονου εφοπλιστή Ευθύμη Γιαννουσάκη από τις φυλακές Αυλώνα σε αυτές της Χαλκίδας όπου πλέον βρίσκεται. Με την πλευρά του ίδιου κατηγορουμένου να μιλά για «κίνηση σκοπιμότητας και πίεσης, ενώ υπήρχε αρχικά αρνητική απόκριση – σε ερώτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης – της διευθύντριας των φυλακών Αυλώνα στην μετακίνησή του».
Ο κ. Γιαννουσάκης θεωρείτο «μάρτυρας υπό προστασία» για αυτή την υπόθεση και η κράτησή του στις φυλακές Αυλώνα είχε αποφασισθεί για λόγους ασφαλείας αφού φέρεται να είχε δεχθεί απειλές από άλλα μέλη του κυκλώματος. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ο κ. Γιαννουσάκης είχε επαφές στις φυλακές Αυλώνα με εκπροσώπους αρχών για να παρουσιάσει νέα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση.
Την ίδια ώρα ο ίδιος, όπως και οι νομικοί εκπρόσωποι πολλών άλλων κατηγορουμένων, εκφράζουν την απορία τους γιατί οι δικαστικές αρχές του Πειραιά δεν προχωρούν -τρία χρόνια μετά- στην έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης για άτομα τουρκικής και ιρακινής καταγωγής που έχουν κατονομασθεί σαν βασικοί οργανωτές στην μεταφορά του φορτίου της ηρωίνης και η ανάμιξή τους έχει αναδειχθεί και από άλλα στοιχεία.
Με συνεχείς ισχυρισμούς ότι η μεταγωγή του κ. Γιαννουσάκη όπως και άλλες παρασκηνιακές ενέργειες μπορεί να σχετίζονται με σύστημα πιέσεων στον 43χρονο κρατούμενο για να προχωρήσει σε «συμπληρωματικές αποκαλύψεις». Με τους επιτελείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης να χαρακτηρίζουν ωστόσο την μεταγωγή του κρατουμένου «κανονική, ορθή και προβλεπόμενη ενέργεια για την ομαλή λειτουργία των φυλακών». Συμπληρώνοντας ότι σύντομα θα αναδειχθούν τα πλήρη δεδομένα της υπόθεσης