Αθώοι όλοι για το οικόπεδο της παραλιακής !

189

Οι 11 αντιμετώπιζαν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ΄εξακολούθηση ενώ ο εργολάβος κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Αθώους έκρινε το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τους κατηγορούμενους για την υπόθεση του οικοπέδου στην Αλικαρνασσό το οποίο είχε απαλλοτριωθεί στο πλαίσιο της κατασκευής της παραλιακής οδού στην περιοχή.

Σύμφωνα με την απόφαση αθώα κρίθηκαν τα 10 από τα 11 μέλη της τότε οικονομικής επιτροπής του δήμου αλλά και ο εργολάβος της παραλιακής οδού ενώ η υπόθεση διαχωρίστηκε μόνο για την περίπτωση του βουλευτή Μανώλη Συντυχάκη που κλήθηκε να προσκομίσει στο δικαστήριο έγγραφα της βουλευτικής του ιδιότητας προκειμένου να γίνει άρση της ποινικής δίωξης.

Οι 11 αντιμετώπιζαν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ΄εξακολούθηση ενώ ο εργολάβος κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Πιο συγκεκριμένα οι κατηγορίες αφορούσαν ουσιαστικά στην καθυστέρηση της τότε οικονομικής επιτροπής να ασκήσει έφεση κατά της Απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου που όριζε προσωρινή τιμή μονάδος για το οικόπεδο του γνωστού Ηρακλειώτη στην Αλικαρνασσό το οποίο απαλλοτριώθηκε. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή οριζόταν η καταβολή αποζημίωσης ύψους περίπου 350.000 ευρώ στον Ηρακλειώτη.

Πέρασε χρόνος μέχρι η επιτροπή να ασκήσει την έφεση και καθορίστηκε οριστική τιμή μονάδος που ήταν η μισή από την αρχική με αποτέλεσμα η αποζημίωση να διαμορφωθεί στις 191.000 ευρώ.

Ο Ηρακλειώτης στράφηκε εναντίον της οικονομικής επιτροπής του δήμου και του εργολάβου υποστηρίζοντας ότι παρέβησαν τα καθήκοντα τους καθώς έπρεπε ο ίδιος να αποζημιωθεί με το ποσό της προσωρινής τιμής μονάδος τον χρόνο που έπρεπε.