Απόφαση ΕΣ -πρώτο κρούσμα: Δήμος επιχείρησε να μην πληρώσει συμβασιούχους

538

Προσπάθεια να αναβληθεί η  προχθεσινή εκδίκαση των ασφαλιστκών μέτρων που έχουν καταθέσει οι 53 συμβασιούχοι του δήμου Κιλκίς προκειμένου να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική Αρχή της πόλης.

Συγκεκριμένα, η νομική σύμβουλος του δήμου επικαλέστηκε την απόφαση του ΕΣ που ακόμη, βεβαίως, δεν έχει καθαρογραφεί και, άρα, δεν είναι επίσημη, προκειμένου να πάρει αναβολή η υπόθεση και άρα να μηδενισθούν οι πιθανότητες να πληρωθούν οι συμβασιούχοι, αλλά μετά τις ενστάσεις της συνηγόρου των συμβασιούχων  και τις διαμαρτυρίες των ίδιων των εργαζόμενων που, πλέον, δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, το δικαστήριο εκδίκασε κανονικά την υπόθεσή τους. Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν το Πάσχα οι εργαζόμενοι με προσωρινή διαταγή του ίδιου δικαστηρίου είχαν λάβει τα δεδουλευμένα ενός μήνα.

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr πριν από περίπου ένα μήνα ο “γαλάζιος” δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά σε 13 από αυτούς (διμηνίτες) που συμπλήρωσαν τότε 24μηνο ότι απολύονται, ενώ, όπως είπε ο κ. Σισμανίδης, ανάλογη θα είναι και η τύχη 15 ακόμη συναδέλφων τους με 8μηνες συμβάσεις που συμπληρώνουν 24μηνο τον Ιούνιο. Οι μόνοι που θα την “γλιτώσουν” είναι ακόμη 25 συνάδελφοί τους οι οποίοι δεν συμπληρώνουν 24μηνο την 31η Δεκεμρβίου 2017, οπότε και λήγει η παράταση των συμβάσεων τους, σύμφωνα με τον νόμο Βερναρδάκη.

ΠΗΓΗaftodioikisi.gr