Ακόμη και ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό, προϊστάμενο περιφερειακού δικαστηρίου, εμπλέκουν σε υπόθεση χρηματισμού τα μέλη της οργάνωσης που διερευνώνται από τις εισαγγελικές Αρχές.
Αντικείμενο των συζητήσεων μεταξύ του «Προέδρου» και είναι η υπόθεση ανθρωποκτονίας για την οποία κατηγορείται ένας γνωστός γιατρός. Η δίκη πραγματοποιήθηκε σε δικαστήριο της επαρχίας.
Στις συνομιλίες ο κ. «Πρόεδρος» φέρεται να απαιτεί το ποσό των 12.000 ευρώ προκειμένου να μεσολαβήσει στον εισαγγελικό λειτουργό και να πέσει στα μαλακά ο κατηγορούμενος.
Από την δημοσιογραφική έρευνα πάντως προκύπτει ότι οι προσπάθειές του έπεσαν στο… κενό καθώς η εισαγγελική πρόταση ήταν καταδικαστική. Για την υπόθεση πάντως διενεργείται έρευνα από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Ο δε «πρόεδρος» υποστηρίζει στο υπόμνημά του ότι δεν είχε την δυνατότητα παρέμβασης στον συγκεκριμένο εισαγγελέα καθώς και ότι απώτερος σκοπός του ήταν να πάρει λεφτά.
Ο πρώτος διάλογος μεταξύ του «Προέδρου» και ενός μεσάζοντα φίλου του κατηγορούμενου γιατρού πραγματοποιείται στις 18 Νοεμβρίου 2015.
Σε άλλο διάλογο που πραγματοποιείται στις 22/11 ο ΕΙΣΑ (Εισαγγελέας) πρόκειται να επηρεάσει τον ΠΡΟΕ (Πρόεδρο).
Το δικαστήριο όμως αναβάλλεται για τις 14 Δεκεμβρίου.
Όταν φτάνει η ημέρα της δίκης, ο «Πρόεδρος» συνομιλεί με συνεργάτη του ο οποίος είναι στο δικαστήριο.
Χαρακτηριστικά του αναφέρει ότι την προηγούμενη ημέρα ήταν μαζί του και ότι θα προσπαθήσει να επηρεάσει «διπλά».
14 Δεκεμβρίου του 2015. Ο Π.Μ. ή αλλιώς «πρόεδρος» κατά τη διάρκεια του δικαστηρίου συνομιλεί με τον γνωστό του, που του είχε προωθήσει τη νέα αυτή διαμεσολάβηση, τονίζοντας ότι πλέον «είμαστε κομπλέ». Ο συνομιλητής του τότε αναφέρει σχετικά με τον εισαγγελέα, τον οποίο κατονομάζει, ότι « Είναι φιλικός, φιλικός, φιλικός» και πως «ακολουθεί μια πολιτική αντικειμενική με μία ήπια υποστήριξη προς τον δικό μου (σ.σ. εννοεί τον γιατρό)».
Ο 42χρονος Π. τότε ενημερώνει τον «συνάδελφο» του στην «δουλειά», πως η δίκη αναβλήθηκε εκ νέου για τις 7 Ιανουαρίου, όπου και θα δοθεί και η τελική απόφαση ενώ εκφράζει με σχεδόν βέβαιη σιγουριά ότι ο «πελάτης» του θα καταφέρει με σύμμαχο τον εισαγγελέα να πάρει υπέρ του την υπόθεση: «Αυτός είπε 90% θα το καθαρίσουμε. Πάμε να πάρουμε το έργο όλο. Αυτό»… «Ε ναι επηρεάζει τους άλλους. Αυτός θα κάνει την πρόταση του κλπ και τον ακούνε γιατί είναι και προϊστάμενος εκεί. Κατάλαβες;»
Ο Π.Μ σε επόμενη συνομιλία του ενημερώνει και έναν φίλο για την υπόθεση λέγοντας πως:
«Πήγε πολύ καλά του βοήθησε πολύ ο δικός μου (Ο… ο Εισαγγελέας της έδρας)».
Ο θάνατος της 38χρονης μητέρας
Η υπόθεση απασχόλησε ιδιαίτερα την επικαιρότητα την χρονική εκείνη με τη δίκη των 23 γιατρών που βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το θάνατο από αμέλεια, λόγω παραλείψεων, μιας 38χρονης μητέρας, τον Δεκέμβριο του 2008.
Ειδικότερα, τον Μάιο του 2008, ιδιώτης γιατρός από την Αθήνα, προχώρησε σε επέμβαση γαστρεκτομής στην 38χρονη ασθενή του και συγκεκριμένα αφαίρεσης δακτυλίου και διενέργεια sleeveγαστρεκτομής), αν και γνώριζε σύμφωνα με τη δικογραφία ότι η γυναίκα έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Αφού ταλαιπωρήθηκε αρκετά μπαινοβγαίνοντας σε διάφορα νοσοκομεία, η ασθενής κατέληξε στις 16 Δεκεμβρίου, χωρίς να έχει γίνει γαστροσκόπηση, που θα καταδείκνυε την ύπαρξη του προβλήματος που αντιμετώπιζε.
Δεν προσέγγισα τον εισαγγελέα
Στο απολογητικό του υπόμνημα που βρίσκεται στην διάθεση του ereportaz o «Πρόεδρος» αναφέρει ότι ουδέποτε προσέγγισε τον εισαγγελέα Εφετών. «Αυτό καταδεικνύεται ιδίως από το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εισαγγελέας έκανε τελικά καταδικαστική πρόταση στην συγκεκριμένη υπόθεση… Εννοείται φυσικά ότι ουδέποτε έλαβα οτι χρήματα αυτά που αναφέρονται στις καταγραφείσες τηλεφωνικές συνομιλίες…».