Στον αέρα βρίσκεται η συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος ΑΕ.
Σημαντικά στοιχεία τα οποία βρίσκονται στην διάθεση του ereportaz εμφανίζουν τον πάλαι ποτέ κολοσσό να ισχυρίζεται ψευδώς ότι συγκεντρώνει το 75,65% των πιστωτών που συναινούν στο σχέδιο εξυγίανσης!
Και αυτό γιατί ως πιστωτής του Μαρινόπουλου εμφανίζεται ο ίδιος ο Μαρινόπουλος, κοινώς εταιρείες πίσω από τις οποίες κρύβονται μέλη της οικογένειας ή στενοί συνεργάτες τους!
«Μέσα στον πίνακα των δήθεν συναινούντων πιστωτών συμπεριλαμβάνονται αφ’ ενός πιστωτές που έχουν εικονικές απαιτήσεις κατά της εταιρείας «Μαρινόπουλος ΑΕ» αφετέρου δεν έχουν συμπεριληφθεί στον συνολικό αριθμό και ποσά των πιστωτών, πιστωτές που διαφωνούν…», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο δικόγραφο της τριτανακοπής που έχουν καταθέσει κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών εννιά συνολικά πιστωτές.
Δεν συναινεί το 60%
Στο πολυσέλιδο δικόγραφο περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο φέρεται να στήθηκε το colpo grosso προκειμένου να εμφανισθεί ότι στο σχέδιο εξυγίανσης υπάρχει η συναίνεση του 60% των πιστωτών που ήταν απαραίτητο προκειμένου η συμφωνία να τεθεί υπό δικαστική κρίση.
Η μέθοδος απλή. Μια σειρά από θυγατρικές εταιρείες σε Βουλγαρία, Κύπρο και αλλού στις οποίες διοχετεύτηκαν εμπορεύματα αλλά και ποσά, εμφανίσθηκαν ως πιστώτριες προκειμένου να στηριχθεί η δήθεν συμφωνία.
Την ίδια στιγμή πραγματικοί πιστωτές οι οποίοι όμως δεν συναίνεσαν στο σχέδιο εξυγίανσης όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν δεν συμπεριλήφθηκαν στις καταστάσεις με τις πιστώτριες εταιρείες. Πρόκειται για τις εταιρείες Συγγελάκης, Γιαννακόπουλος, Κονσολάκης, Δ. Κατσέλης- Ι. Λάμπρου, Μάμαλης, Παπαδάκης Fruits, του δικηγόρου, Ιωνάθαν Κωνσταντίνου, του αγρότη Γεώργιου Τζαφέρου και του Ευθύμιου Λεϊσού.
Ο Μαρινόπουλος πιστωτής του εαυτού του
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί, καταγράφονται στην τριτανακοπή και αποκαλύπτονται από το ereportaz οι συναινούντες πιστωτές που εμφανίζονται να είναι εικονικοί είναι οι εξής εταιρείες:
Α) Carrefour Partenariat International με δήθεν ποσό οφειλής 6.765.364 ευρώ και φερόμενο ποσοστό οφειλής 0.46%,
Β) Helens Re II Commercial Investments με δήθεν ποσό οφειλής 41.153.444 ευρώ και φερόμενο ποσοστό οφειλής 2.82%,
Γ) Ηelens Re I Commercial Investments με δήθεν ποσοστό οφειλής 40.720.000 και φερόμενο ποσοστό οφειλής επί του συνόλου 2.79%,
Δ) Helens Re III Commercial Investments με δήθεν ποσό οφειλής 27.171.872 ευρώ και φερόμενο ποσοστό οφειλής επί του συνόλου 1.86%,
Ε) Helens Re IV Commercial Investments με δήθεν ποσοστό οφειλής 22.639.179 ευρώ και φερόμενο ποσοστό οφειλής 1.55%,
Ζ) Chris Cash και Public Ltd με ποσοστό οφειλής 4.898.638 ευρώ και φερόμενο ποσοστό οφειλής επί του συνόλου 0,34%,
Η) Μπαταγιάννης Food Mov EΠΕ με δήθεν ποσό οφειλής 618,015 ευρώ και ποσοστό οφειλής 0.04%,
Θ) Αδελφοί Μαρινόπουλου Συμμετοχών με δήθεν ποσό οφειλής 129.026.411 και ποσοστό οφειλής 8.85%,
Ι) Stirling με δήθεν ποσό οφειλής 4.710.782 ευρώ και ποσοστό 0,32%,
Κ) Μarinopoulos Bros CY με δήθεν ποσοστό οφειλής 3.119.872 και φερόμενο ποσοστό 0.21%,
Λ) Southmed με δήθεν ποσό οφειλής 111.041.854 ευρώ και ποσοστό 7.60%.
Δείτε τα έγγραφα
Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι οι παραπάνω εταιρείες εμφάνισαν αφενός εικονικές πιστώσεις, αφετέρου ελέγχονται από μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου ή στενών συνεργατών τους και λειτούργησαν ως όχημα προκειμένου να καταρτιστεί ένα πλαστό σχέδιο εξυγίανσης και να εξαπατηθούν οι δικαστικές Αρχές.
Όπως μάλιστα αναφέρεται στην τριτανακοπή εάν αφαιρεθούν τα παραπάνω ποσοστά τότε πέφτουμε στο 48,91%, δηλαδή 12% λιγότερο του 60% που απαιτείται για να επικυρωθεί η συμφωνία.