Αναβλήθηκε για 7η φορά η δίκη για την υπεξαίρεση στον Δήμο Γαύδου

442

Η νέα ημερομηνία της δίκης ορίστηκε για τις 20 Οκτωβρίου 2017

Σε εκκρεμμότητα παραμένει η ποινική εκδίκαση της υπόθεσης υπεξαίρεσης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ απο το ταμείο του Δήμου Γαύδου, η οποία είχε αποκαλυφθεί το 2011.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 20 Οκτωβρίου του 2016 καθώς υπήρξε νεώτερη εξέλιξη βάση βουλεύματος.

Να σημειωθεί πως την μήνυση κατα του κατηγορούμενου είχε υποβάλλει ο Δήμος Γαύδου, ενώ με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών που εκδόθηκε μόλις στις 30 Μαίου, για την υπόθεση κατηγορείται και ο τότε δήμαρχος και νυν αντιδήμαρχος Γαύδου.

Το Flashnews.gr έχει στην διάθεσή του δηλώσεις των εμπλεκομένων μερών (καθώς και το βούλευμα), όμως λόγω του ότι το θέμα αφενός έχει προκαλέσει διαμάχες στην μικρή τοπική κοινωνία του νησιού και αφετέρου βρίσκεται ακόμη σε δικαστική εκκρεμμότητα, θα αναμένουμε την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Το χρονικό

Η υπεξαίρεση είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Μαρτίου του 2011, όταν ο τότε Δήμαρχος Γαύδου και νυν δημοτικός σύμβουλος Στρατής Λαμπάκης, είχε αναφέρει στον τότε Περιφερειάρχη Κρήτης Θανάση Καρούντζο, πως είχε έλλειμμα 25.000 ευρώ στο ταμείο και πως τα χρήματα είχαν αφαιρεθεί με την μεταφορά τους από τον  τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό μέσω του συστήματος e-banking.

Τότε ο κ.Καρούντζος είχε δηλώσει:  «Διέταξα άμεσα να γίνει έλεγχος και ζήτησα από την Οικονομική Επιθεώρηση του Υπουργείου Οικονομικών να ορισθεί οικονομικός επιθεωρητής. Είχαμε συμφωνήσει να πραγματοποιήσουμε μια σύσκεψη στα Χανιά για το συγκεκριμένο θέμα. Η σύσκεψη αυτή έγινε χθες και ήταν παρόν όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Γαύδου. Μέσα από την προτροπή που είχα κάνει στον δήμαρχο να διερευνήσει τα προηγούμενα έτη, εμφανίζεται αυτή τη στιγμή ένα έλλειμμα της τάξεως των 530.000 περίπου ευρώ από το 2008 μέχρι σήμερα.»

Στην συνέχεια από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιθεωρητές και Εισαγγελέα διαπιστώθηκε πως η συνολικά ζημιά για τον Δήμο Γαύδου, μαζί με τις προσαυξήσεις, ξεπερνούσε κατά πολύ το αρχικό ποσό ενώ μετά και την μήνυση που υπεβλήθη από τον Δήμο, ασκήθηκαν διώξεις κατά του συγκεκριμένου υπεύθυνου της ταμειακής υπηρεσίας.

ΠΗΓΗflashnews.gr